Att rekrytera inom IT-säkerhet: Viktiga överväganden och bästa metoder

Konsulter på Ants sitter i ett hybridmöte och samtalar om rekrytering inom IT-säkerhet.

I tider när cyberattacker och säkerhetsintrång blir alltmer vanliga kräver företagens skydd av sina digitala tillgångar specialiserade experter inom IT-säkerhet. Att rekrytera inom detta område ställer höga krav på kunskap om både den tekniska sidan och de personliga egenskaperna hos kandidaterna.

Roller inom IT-säkerhet

Att rekrytera inom IT-säkerhet innebär inte bara att hitta en ”expert inom säkerhet”. Fältet är brett och inkluderar roller som IT-säkerhetsteknikers, säkerhetsarkitekter och IT-säkerhetsspecialister, för att nämna några. Varje roll har sina specifika färdigheter, verktyg och metodik som måste behärskas.

Vad krävs för att jobba med IT-säkerhet?

För att jobba inom detta område krävs en kombination av teknisk expertis, en förståelse för affärsprocesser och bra färdigheter inom problemlösning. Många inom detta yrke har en bakgrund inom datavetenskap, informationsteknik eller ett relaterat fält, kompletterat med särskilda certifieringar inom säkerhet.

Vad ingår i IT-säkerhet?

IT-säkerhet omfattar en mängd olika områden, från nätverkssäkerhet, applikationssäkerhet, till informations- och slutpunktssäkerhet. Det inkluderar även policyer, procedurer och praxis som säkerställer att all IT-utrustning och information hanteras säkert och endast kan åtkommas av behöriga personer.

En person från Ants arbetar vid sin dator för att skriva en artikel om att rekrytera inom IT-säkerhet.

Tre avgörande tips vid rekrytering av IT-säkerhetstalanger

1. Förstå tekniska krav och kulturpassning

Medan en kandidats tekniska färdigheter är av yttersta vikt, är kulturpassning lika kritisk. En kandidat som kan samarbeta och kommunicera effektivt med andra avdelningar kan bidra till en mer sammanhängande säkerhetskultur.

2. Prioritera kontinuerlig utbildning

Tekniklandskapet förändras ständigt, och det gör även hotbilderna. Att rekrytera någon som värderar och eftersträvar kontinuerlig lärande kommer att tjäna ditt företag väl på lång sikt.

3. Fokusera på praktiska tester

Istället för att enbart lita på CV och intervjuer, överväg att införa praktiska tester för att bedöma kandidaters kompetens i verkliga scenarier.

Person lyssnar på en föreläsning om att rekrytera IT-säkerhet med Ants

Varför Ants Tech Recruiters bör vara ditt förstahandsval vid rekrytering av roller inom IT-säkerhet

Efter 15 år i techbranschen har Ants Tech Recruiters förflyttat sig från att vara ett traditionellt IT-rekryteringsbolag till att bli pionjärer med en anställningsfrekvens på 92,5%. Genom att kombinera vår djupa branschkunskap med innovativa metoder som AI och datadrivna insikter, skapar vi skräddarsydda rekryteringslösningar som säkerställer att du hittar rätt talang för dina IT-säkerhetsbehov.

Att rekrytera inom IT-säkerhet är utmanande, men med rätt metodik och stöd kan du hitta de bästa talangerna för ditt team. Och när du behöver den expertisen finns Ants Tech Recruiters här för att hjälpa dig. Hör av dig så pratar vi mer om ditt specifika behov.

Läs mer om hur vi kan hjälpa dig rekrytera ledare inom IT-säkerhet.

Fördjupa din kunskap inom IT-säkerhet ytterligare

Vår medgrundare Carl-Johan har träffat experter inom området och pratat mer om ämnet i vår etablerade intervjupodcast Techrekpodden. Fördjupa din kunskap ytterligare genom att lyssna in dessa avsnitt.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!