IT-säkerhetstekniker

Ett lås på ett tangentbord för att symbolisera IT-säkerhet

Vad innebär rollen som IT-säkerhetstekniker?

I vår alltmer uppkopplade värld har IT-säkerheten blivit mer kritiskt. Cyberattacker är idag klassat som ett av de största hoten mot vårt samhälle. Här spelar IT-säkerhetsteknikern en stor roll i att skydda företags digitala tillgångar och känsliga information mot hot och intrång. Med kunskap inom hotanalys, sårbarhetsbedömning och avancerade säkerhetsstrategier är dessa specialister avgörande för att bevara företagets digitala integritet och förtroende.

IT-säkerhet är med andra ord ett väldigt viktigt område för företag idag, där roller inom denna kompetens kan kallas för Cyber Secruity Specialist, IT Secruity Coordinator, Informations Secruity Officer, säkerhetskonsult eller IT-säkerhetsspecialist.

Några vanliga arbetsuppgifter:

 • Skydda företag mot cyberhot och angrepp
 • Förbättra och utveckla nya säkerhetslösningar
 • Skapa rutiner för säker informationshantering
 • Bygga IT-infrastruktur med hög säkerhet och tillgänglighet
 • Göra riskanalyser

Dessa uppgifter kan självklart variera beroende på organisationens storlek, bransch och specifika behov.

Fyra personer sitter och pratar om IT-säkerhet i ett konferensrum.

Utmaningar vid rekrytering av IT-säkerhetstekniker

I en värld där cyberhot förändras och utvecklas, krävs det att en IT-säkerhetstekniker inte bara har aktuell kunskap, utan även ett driv att ständigt lära sig nytt. Detta gör rekryteringen särskilt utmanande. Att många bolag på marknaden dessutom skriker efter denna typ av kompetens gör konkurrensen högre.

På Ants har vi över åren utvecklat en stabil och välbeprövad process för att identifiera, attrahera och rekrytera dessa unika talanger. Med vår insikt och expertis inom IT-rekrytering kan vi hjälpa ditt företag att hitta de mest kvalificerade IT-säkerhetsteknikerna på marknaden.

4 personer har ett möte i ett konferensrum.

Behöver ditt bolag rekrytera en IT-säkerhetstekniker?

Det kan finnas flera anledningar till varför ditt företag bör investera i att rekrytera en IT-säkerhetstekniker. Här är några tecken och överväganden som kan indikera att det är dags att anställa en IT-säkerhetstekniker:

 • Ökade säkerhetsincidenter: Om ditt företag upplever en ökning av olaga intrång, oönskade skadliga programvaror eller andra säkerhetsincidenter, kan det vara dags att anställa en specialist.
 • Tillväxt av företaget: När företag växer, ökar också antalet digitala tillgångar, vilket kan leda till fler sårbarheter.
 • Brist på intern expertis: Om ingen i ditt nuvarande team har den erforderliga expertisen för att hantera IT-säkerhet effektivt.
 • Digital transformation: Om ditt företag går igenom en digital omvandling, med införande av molntjänster, IoT-enheter eller andra teknologier.
 • Branschspecifika risker: Vissa branscher, som finans, hälsa och kritisk infrastruktur, är särskilt utsatta för cyberattacker.
 • Förändring i hotlandskapet: Nya hot och sårbarheter upptäcks ständigt. Om ditt företag inte kan hålla jämna steg med dessa förändringar kan det vara dags att rekrytera.
 • Brist på uppdaterade säkerhetsrutiner: Om ditt företag saknar uppdaterade säkerhetspolicyer eller rutiner.
 • Komplexa tekniska miljöer: Införande av nya teknologier utan tillräcklig säkerhetsexpertis kan utsätta företaget för risker.

Om något av ovanstående stämmer överens med ditt företags nuvarande situation eller om du känner att det finns en osäkerhet kring IT-säkerhet, kan det vara en indikator på att det är dags att överväga att rekrytera en IT-säkerhetstekniker.

Fyll i formuläret nedan så kan vi prata mer om dina behov inom rekrytering av en IT-säkerhetstekniker.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!