Tre javautvecklare till Budbee

Budbee inriktar sig på logistik och transportmarknaden

Budbee är en start-up som har utvecklat en produkt med inriktning på logistik och transportmarknaden. De har utvecklat ett avancerad ruttoptimeringssystem som ökar leveransmöjligheterna för företagen. Detta samtidigt som produkten ger en unik användarvänlighet och leveransupplevelse för kund. Med seriösa investerare som 41an Invest ser Budbee ett starkt växande behov och planerar att expandera ännu mer i framtiden. Vårt samarbete med Budbee har varit unikt på många sätt. Om du har ett öga för start-ups och en passion för kod och molnbaserade lösningar bör du kolla in detta bolag!

Bakgrund och problem
”Vi hade tidigare rekryterat mycket genom egna kontaktnät, facebook, Linkedin-annonser och andra gratis-sidor. När sedan en av våra seniora Java-utvecklare efter tre år hos oss gick vidare mot nya utmaningar samtidigt som våra behov ökade kände vi att det var dags att ta extern hjälp” säger Axel Möller, CTO på Budbee.

Lösningen och rekryteringsprocessen
Budbee valde en modell där en researcher bokar in första intervjuer direkt till kund. Att ta första intervjuerna själv ställer en del krav på dig som arbetsgivare. Man behöver ha tiden att avsätta ett par timmar varje vecka. Eftersom Budbee är en start-up som går väldigt bra ville de lära sig detta för att i framtiden kunna sköta rekryteringen på ett mer effektivt sätt.

”Jag är väldigt nöjd med samarbetet. Då jag själv inte hade så bra koll på rekrytering så tyckte jag att ni kom med många bra tips och hur man bör tänka som rekryterare. Jag är också nöjd över den processen som vi skapade och gillar verkligen ert koncept där man har en konsult som jobbar i vårt namn och finns här ett par dagar i veckan. Det blir väldigt naturligt och man kan följa upp ofta och bli uppdaterad hur det ser ut i pipen. Jag känner också att jag nu har mycket bättre förutsättningar att lyckas på egen hand i framtiden” säger Axel Möller.

________________________________________________________________

”Mina förväntningar var att ni skulle ta fram duktiga kandidater som verkligen brinner för programmering och har det där lilla extra. Kandidater som inte bara ser det som ett jobb utan har en sann passion för utveckling. Kandidaterna som vi träffade var väldigt bra, en del var kanske lite juniora men det var också en väldigt svår roll att fylla. Vi har väldigt höga krav och söker gärna juniora talanger som tänker mer som en senior utvecklare. Det är den nivån vi ligger på här”

– Axel Möller Budbee

________________________________________________________________

Resultatet
Samarbetet slutade med att tre Java-utvecklare anställdes. Ännu ett lyckat projekt för Ants. ”Vi lyckades hitta utvecklare som hade det där lilla extra och eftersom vi hade flera bra valde vi att anställa en extra då det går väldigt bra för oss. En av utvecklarna har nu jobbat i två månader och vi är mycket nöjda. Det tar alltid lite tid att sätta sig in i arkitekturen och produkten men än så länge har det gått väldigt smärtfritt. Framtiden ser väldigt ljus ut” avslutar Axel Möller, CTO på Budbee.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!