In-house rekrytering

Två konsulter på Ants sitter i en folkmassa och pratar om in-house rekrytering

Föreställ dig en rekryteringsprocess där gränserna mellan din organisation och rekryteringspartnern suddas ut. I ett samarbete med oss på Ants tar vi inte bara rollen som din rekryteringspartner, vi integreras i ditt team och blir en förlängning av din Talent Acquisition-funktion. Det är essensen av in-house rekrytering.

Hur arbetar vi på Ants med in-house rekrytering?

Som in-house rekryterare arbetar vi på Ants integrerat med våra kunders Talent Acquisition-team, ofta direkt på plats hos kund. Detta innebär att vi blir en förlängning av ditt interna team och får en djupgående förståelse för ert unika behov, er företagskultur och ert rekryteringsprocess.

Vi agerar inte bara som rekryterare utan som en del av er organisation, vilket möjliggör en mer autentisk och engagerande representation av era värderingar och fördelar till potentiella kandidater. Vår närvaro inom er verksamhet ger oss förmågan att snabbt anpassa oss till förändrade rekryteringsbehov, vilket säkerställer att vi effektivt kan locka och säkra rätt talanger som stödjer deras affärsmål och tillväxt.

I vår roll som in-house rekryterare fokuserar vi på att bygga långsiktiga partnerskap, stärka kundens rekryteringsförmåga och skapa starka talangpooler. Genom detta integrerade tillvägagångssätt stärker vi kundens position på arbetsmarknaden och bidrar till deras långsiktiga framgång.

En rekryterare från Ants samtalar med en annan person om in-house rekrytering.

In-house rekrytering är extra bra inom IT-rekrytering

In-house rekrytering är extra fördelaktigt inom techrekrytering av flera anledningar. Techbranschen präglas av snabba förändringar och hög konkurrens om talang, vilket kräver en rekryteringsprocess som är både dynamisk och djupt förankrad i den specifika tekniska miljön.

För det första, när vi agerar som in-house rekryterare inom tech, ger det oss en unik insikt i de tekniska behoven och kulturerna hos de företag vi rekryterar för. Detta innebär att vi kan skräddarsy rekryteringsstrategierna exakt efter företagets specifika krav och tekniska miljö, vilket resulterar i mer precisa och effektiva matchningar.

För det andra, techtalanger är ofta selektiva och får regelbundna förfrågningar från rekryteringsföretag. När vi är integrerade i kundens organisation och agerar som en del av deras interna team i deras varumärke, kan vi framställa en mer övertygande och äkta bild av företaget till potentiella kandidater. Detta ökar sannolikheten för att de svarar på våra förfrågningar och visar intresse. Detta eftersom kandidaterna känner att de kommunicerar direkt med arbetsgivaren snarare än med ett externt rekryteringsföretag.

Dessutom kan in-house rekryterare inom tech snabbt anpassa sig till de rörliga målen och de komplexa krav som ofta är förknippade med techroller. Genom att vara på plats och direkt involverade i den dagliga verksamheten kan vi snabbt reagera på förändrade behov och proaktivt arbeta med att bygga upp en talangpool, vilket minskar tidsåtgången för att fylla kritiska tekniska positioner. Vi kan ha en nära dialog med utvecklarna på plats, vilket gör att vi kan snacka samma lingo som de som vi försöker rekrytera.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!