Rekrytera fullstackutvecklare

En fullstackutvecklare är en professionell utvecklare med kunskap och färdigheter inom både frontend- och backendutveckling. Iden snabbt växande digitala landskapet spelar fullstackutvecklare en avgörande roll i utvecklingen av effektiva, dynamiska och användarvänliga applikationer. Vi på Ants kan hjälpa ditt bolag att rekrytera fullstackutvecklare. Med 14 år inom branschen och vår beprövade modell vet vi vad som krävs för att attrahera, rekrytera och behålla de bästa utvecklarna.

Ants Executive Search Stockholm

Rekrytera fullstackutvecklare med Ants

Att rekrytera fullstackutvecklare som har rätt teknisk bredd och djup, samt förmågan att snabbt anpassa sig till förändringar och lösa komplexa problem, är avgörande. I den snabbt växande digitala landskapet spelar fullstackutvecklare en central roll i utvecklingen av effektiva, dynamiska och användarvänliga applikationer. Dessa professionella utvecklare har en bred kompetens inom mjukvaruutveckling, vilket gör dem till ovärderliga tillgångar för alla företag som vill hålla sig i framkant av teknisk innovation.

På Ants har vi gedigen erfarenhet och expertis inom rekrytering av fullstackutvecklare. Vi förstår vilka kvalifikationer som krävs och har utvecklat en framgångsrik strategi för att attrahera, utvärdera och behålla talanger inom detta område.

En fullstackutvecklare är i regel bekant med flera olika programmeringsspråk, ramverk och teknologier, både för frontend- och backendutveckling. Några av de mest vanliga är:

  • JavaScript, React, Angular och Vue.js
  • HTML/CSS
  • Node.js
  • Python
  • Java
  • C#

Förutom dessa språk bör en fullstackutvecklare också vara bekant med databasteknologier, som SQL för relationsdatabaser (t.ex. PostgreSQL, MySQL) och NoSQL för icke-relationsdatabaser (t.ex. MongoDB). De specifika kraven kan dock variera mycket beroende på projektets eller företagets behov.

Utmaningar vid rekrytering av fullstackutvecklare

Att rekrytera fullstackutvecklare kan vara en utmaning, men en utmaning som många företag måste anta. I dagens konkurrensutsatta marknad är förmågan att bygga och underhålla effektiva och innovativa mjukvarulösningar avgörande för företagets framgång. En kvalificerad fullstackutvecklare kan bidra till att förbättra effektiviteten, öka produktiviteten och främja teknisk innovation.

På Ants har vi utvecklat en beprövad metod för att rekrytera fullstackutvecklare i över 14 år. Vi förstår vilka kvalifikationer och kompetenser som krävs för dessa roller och har den tekniska insikten för att utvärdera och validera kandidaters färdigheter. Genom vår expertis och erfarenhet kan vi hjälpa er att attrahera och behålla de mest kvalificerade fullstackutvecklarna på marknaden.

Två personer ler och lyssnar på någon mitt emot

Vad gör en fullstackutvecklare?

En fullstackutvecklare är en professionell utvecklare med kunskap och färdigheter inom både frontend- och backendutveckling. Personen sitter inne på en bred kunskapsbank inom mjukvaruutveckling. Alltifrån att skapa och använda databasstrukturer, till att ta fram användargränssnitt. Fullstackutvecklare har en bred kompetens som gör att de kan bidra i olika delar av ett utvecklingsprojekt. Oavsett om de arbetar tillsammans med specialiserade front- och backendutvecklare, eller i ett team helt bestående av fullstackutvecklare, har de en avgörande roll i alla utvecklingsprojekt.

Termen ”fullstack” kommer ifrån att man som utvecklare ska vara kunnig inom både frontend- och backendutveckling, alltså har man ”full” kunskap inom hela ”stacken”. Begreppet kan innebära olika krav på kompetenser, vissa menar att serverhantering är en del av fullstackutvecklarens uppgifter, andra inte. Därför är det bra att definiera vad just ni menar med ”fullstack”, då begreppet annars kan vara väldigt stort.

Ants gjorde under våren 2020 ett samarbete med SALT där deras elever förklarade tech-begrepp. Här förklarar Liam vad Full Stack är. 

Behöver jag en fullstackutvecklare?

Om ni satsar på en rekrytera en fullstackutvecklare så kommer personen kunna hjälpa företaget att designa och bygga användarvänliga mjukvaror och webbapplikationer. Som bolag får ni ofta en person vars expertis är både bred och flexibel, vilket kan vara en stor tillgång. Hör av dig till oss genom formuläret nedan så kan vi prata mer om ditt behov av att rekrytera fullstackutvecklare.

Är du istället mer i behov av att rekrytera specialiserade utvecklare inom frontend eller backend?

 

En person ler och sitter vid en dator

Vanliga frågor om att rekrytera fullstackutvecklare

Vad gör en fullstackutvecklare?

En fullstackutvecklare är en utvecklare som har kompetens inom både frontend- och backendutveckling. De kan bygga hela webbapplikationer, från användargränssnitt till databaser och serverkonfiguration.

Vad tjänar en fullstackutvecklare?

Lönen för en fullstackutvecklare kan variera beroende på erfarenhet, plats och företagets storlek. I Sverige kan lönen variera mellan 40 000 kr och 70 000 kr per månad, men kan vara högre för mycket erfarna utvecklare eller de som arbetar i stora företag. I vår lönerapport 2023 låg lönen för en fullstackutvecklare på ett spann mellan 34 000 kr och 72 000 kr per månad.

Vad menas med full stack?

”Full stack” refererar till hela stacken av teknologier som används för att bygga en webbapplikation, från frontend (det användarna ser och interagerar med) till backend (server, databas, applikationslogik). En fullstackutvecklare har kunskap och färdigheter inom båda dessa områden.

 

Fyll i formuläret nedan så kan vi prata mer om dina behov inom rekrytering av en fullstackutvecklare.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!