Tre lyckade rekryteringar till Cadeia

Cadeia är ett litet, välrenommerat konsultbolag inom Business Intelligence och Perfomance Management. I slutet av 2019 kontaktade Cadeia oss på Ants, för att diskutera hur vi skulle kunna hjälpa till i deras rekryteringsprocess. Cadeia hade då 16 anställda med målet att rekrytera två till tre kompetenta BI-konsulter under våren 2020.

Två anställda från Ants sitter vid sina kontorsplatser och jobbar med rekrytering på sina datorer.

Utmaning

Cadeia hade under flera års tid använt sig av andra aktörer inom rekrytering för att locka intressanta profiler och för att växa på sikt. Trots detta har det varit en stor utmaning att nå de uppsatta målen för tillväxt, många bokade intervjuer resulterade i att personer dök upp som inte hade några planer på att byta arbetsgivare i närtid. Då det finns ett överskott av liknande företag och projekt, men ett underskott av kompetenta personer inom branschen, ligger den stora utmaningen i att hitta och attrahera rätt personer och att hålla dessa uppdaterade och intresserade genom hela processen.

Lösning

I januari 2020 träffades Cadeia och Talent Acquisition konsulten från Ants för första gången, för att tillsammans med Talent Acquisition Managern från Ants gå igenom kravprofilen för de kommande rekryteringarna och välja rätt strategi för Cadeia. Med en tydlig kravprofil, en företagsfilm, en säljande jobbannons och ett annonspaket för annonsering på LinkedIn och sociala medier, började Talent Acquisition konsulten i Sstockholm searcha och kontakta lämpliga kandidater.
Under projektets gång hade Ants och Cadeia ett tätt samarbete för att kontinuerligt följa upp och anpassa processen för att nå bästa möjliga resultat. Genom ett transparent samarbete ändrades kravprofilen under perioden, för att hitta fler intressanta profiler.

Det tydliga samarbetet har varit det absolut bästa, framförallt att vi tillsammans succesivt justerat profilen för att hitta rätt kandidater, säger Cadeias VD, Ludvig Ahlström.

Det tydliga samarbetet har varit det absolut bästa, framförallt att vi tillsammans succesivt justerat profilen för att hitta rätt kandidater, säger Cadeias VD, Ludvig Ahlström.

Resultat

Efter fyra månader gick projektet i mål, med hela tre lyckade rekryteringar. Cadeia ökade sin personalstyrka med nästan 19%, med två seniora och en junior profil.

Slutmålet med processen var att vi ville anställa två till tre konsulter. Vi avslutade projektet med 3 nya kollegor, med högre klass än vad vi vågat hoppas på. En riktig succé, säger Ludvig Ahlström.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!