Tre rekryteringar till Distil Networks

Distil Networks är ett amerikanskt företag inom cyber security som sedan 2015 haft ett kontor här i Stockholm. På Distil Networks jobbar man med att detektera och mitigera webbskrapning och andra automatiserade attacker på kundernas webbsidor, appar och APIer. Något som är speciellt med Distil Networks är att man i dagsläget är ett av få företag som arbetar med det relativt nya språket Rust i produktion.

IT-rekrytering Stockholm

Utmaning

När Ants började sitt samarbete med Distil Networks jobbade fyra utvecklare på Stockholmskontoret. Då man stod inför tekniska utmaningar i och med utvecklande av produkten parallellt med byggandet av en ny plattform behövde man anställa ytterligare två stycken. På Distil Networks har man höga krav på sina anställda och letade efter utvecklare som var generalister med förmågan att använda det språk som lämpas bäst för uppgiften, samt mycket djup kunskap av lågnivåspråken C++ och gärna Rust.

Sedan skulle även en analytiker rekryteras, där det var viktigt att hitta kandidater som hade kombinationen av bra kundbemötande och tekniska färdigheter.

Lösningen och rekryteringsprocessen

Gällande Systems Engineering rollen fick man verkligen gräva för att hitta kandidater med kunskap eller erfarenhet av Rust. Till en början searchade Ants researcher Mathilda via LinkedIn men ganska snart utvidgades search-arbetet till olika forum, meetup och ett tag letade hon även folk i olika reddit-trådar som handlade om Rustprogrammering. Mathilda hörde sig även för bland utvecklarna på Distil Networks ifall de hade någon potentiell kandidat i sitt nätverk.

I rekryteringsprocessen för analytikerrollen låg stort fokus på telefonintervjun där Mathilda kände av om kandidaten hade den rätta inställningen för den kundkontakt som tjänsten innebär, då detta inte alltid går att se på en LinkedInprofil.

Samarbetet med Mathilda och Ants har fungerat väldigt bra och vi har nu fyllt våra öppna positioner till ett rimligt pris utan att tumma på kvaliteten.

Resultatet

Resultatet av samarbetet mellan ANTS och Distil Networks resulterade i tre lyckade rekryteringar; två Systems Engineer och en Security Services Analyst som börjar efter sommaren!

Distil Networks VP of Engineering Johan Hjerling sammanfattar. –“Vi valde att samarbeta med Ants på grund av deras välutvecklade koncept med rekrytering på plats. Samarbetet med Mathilda och Ants har fungerat väldigt bra och vi har nu fyllt våra öppna positioner till ett rimligt pris utan att tumma på kvaliteten”

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!