Rekrytera systemtekniker

Nätverkskablar som en systemtekniker skulle kunna jobba med

Vad gör en systemtekniker?

Att rekrytera en systemtekniker kan vara viktigt för ett bolags IT-avdelning. En systemtekniker har en viktig roll inom IT-avdelningen och är ansvarig för att övervaka, underhålla och optimera företagets IT-infrastruktur. Rollen kan vara bred, men deras arbete kan innefatta hantering av servrar, nätverk och mjukvarulösningar. Med sin tekniska expertis och erfarenhet kan de felsöka problem, säkerställa att systemen fungerar stabilt och utföra uppdateringar och uppgraderingar vid behov.

En systemtekniker kan bl.a. ha kunskap inom:

 • Större nätverk
 • Routrar och switchar
 • CCNA och CCNP
 • TCP/IP
 • Routingprotokoll
 • Trådlösa nätverk
 • Skydd mot dataintrång
 • Brandväggar
 • Automatisering

En systemteknikers ansvarsområden kan t.ex. omfatta:

 • Systemadministration: Hantera och underhålla servrar, nätverk och systemkomponenter.
 • Nätverksadministration: Konfigurera och övervaka nätverksenheter, implementera nätverkssäkerhet och säkerställa att nätverket fungerar korrekt.
 • Säkerhet: Implementera säkerhetsåtgärder och rutiner för att skydda system och nätverk från obehörig åtkomst, virus och andra hot.
 • Felsökning och problemhantering: Identifiera och lösa tekniska problem som kan uppstå på systemnivå, inklusive systemkrascher, nätverksproblem och prestandaproblem.
 • Backup och katastrofåterställning: Säkerställa att systemet regelbundet säkerhetskopieras och att det finns en plan för att återställa data och system vid en eventuell katastrof eller oväntad händelse.

Sammanfattningsvis kan man säga att en systemtekniker är inriktade på att hantera och säkra den övergripande IT-infrastrukturen för en organisation. Dock kan exakta ansvarsområden och skillnader variera beroende på arbetsplatsens krav och organisationens struktur.

En systemtekniker är inriktade på att hantera och säkra den övergripande IT-infrastrukturen för en organisation.

Utmaningar när du ska rekrytera systemtekniker

Rekrytering av en systemtekniker kan vara en utmaning på grund av den höga efterfrågan och konkurrensen på arbetsmarknaden. Att hitta rätt kandidat med den rätta kombinationen av tekniska färdigheter, erfarenhet och passande personliga egenskaper kan vara en tidskrävande process. Dessutom kan det vara svårt att bedöma en kandidats kompetens inom området om man själv inte har djup kunskap inom systemteknik.

Vi har över 14 års erfarenhet inom IT-rekrytering och har en beprövad modell för dessa typer av rekryteringar. Vi förstår de tekniska termerna och kan hjälpa ditt bolag att hitta den bäst lämpade personen för rollen. Parallellt med vårt datadrivna arbetssätt och vår starka sourcingmodell, arbetar vi tätt tillsammans med er för att hitta de bästa kandidaterna och säkerställa en framgångsrik rekrytering.

Två personer lyssnar på någon mittemot som berättar om rekrytering av systemtekniker

Behöver jag en systemtekniker?

Om ditt företag har en omfattande IT-infrastruktur och behöver säkerställa att den fungerar stabilt och effektivt, kan en systemtekniker vara en ovärderlig tillgång. En systemtekniker kan hjälpa till med övervakning, underhåll och optimering av era IT-system och säkerställa att eventuella tekniska problem löses snabbt och effektivt. Genom att rekrytera en systemtekniker kan ni fokusera på er kärnverksamhet och vara trygga med att era IT-system är i trygga händer.

 

Kontakta oss idag för att diskutera dina behov när det gäller att rekrytera en systemtekniker. Vi på Ants Tech Recruiters är redo att hjälpa dig hitta rätt person som kan optimera er IT-avdelning och stärka er verksamhet.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!