Drifttekniker

Tre konsulter som är vana att rekrytera drifttekniker sitter i ett mötesrum och ler mot kameran.

Att rekrytera drifttekniker kan vara en utmaning då det är en bred IT- roll i en bransch med stor kompetensbrist. Digitaliseringen har gjort att behovet av drifttekniker långt överstiger hur många det faktiskt finns att tillgå. För en lyckad rekrytering krävs det ett genomtänkt uppsökande arbete av kandidater med rätt kompetens.

Här kan vi på Ants vara en stor tillgång. Vi har erfarenhet av att både hitta, attrahera och rekrytera rätt kompetens till både stora och små företag. Känner ni att ni inte har kommit till läget att rekrytera en drifttekniker? kan vi även hjälpa er med att hyra drifttekniker. Vi säkerställer att ni landar en kandidat med rätt kompetens som passar just era behov.

Kille sitter med hörlurar och kollar in i kameran. Han arbetar med att rekrytera drifttekniker till sina kunder.

Vad gör en drifttekniker?

Rollen som drifttekniker är väldigt mångsidig. Den innebär ofta allt från nätverk och servrar till supportärenden, felsökning och vidareutveckling av infrastruktur. En drifttekniker kommunicerar för att skapa en så sömlös drift som möjligt och kan även arbeta med att utbilda användare samt planera för nya system.

Arbetsuppgifterna för en drifttekniker varierar mycket beroende på vilket behov som finns för stunden. Detta ställer krav på kunskaper inom konfiguration, automatisering och proaktivt underhåll. Inte bara gällande användandet av system internt utan även externt. Att ha med sig denna kunskap när man ska rekrytera drifttekniker är av största vikt.

 

Rollen som drifttekniker är väldigt mångsidig. Arbetsuppgifterna varierar därmed mycket beroende på vilket behov som finns för stunden.

Behöver ni rekrytera Drifttekniker?

Har ni fått nog av dåligt koordinerade IT-lösningar, bristande eller utebliven planering inför framtiden utan någon att vända sig till? Då kan det vara läge att rekrytera Drifttekniker. En drifttekniker kan erbjuda avlastning gällande datadrift, stort som smått, koordinering och uppdatering samt annat stöd gällande era IT-system. Rollen går att anpassa efter era behov då driftteknikers har en väldigt bred kunskap.

Hur vi arbetar för att rekrytera Drifttekniker

Vi gör vårt arbete på plats hos våra kunder. Vi behöver förstå vad du har att erbjuda och vad de du vill rekrytera kommer lockas av. För att lära känna dina unika förutsättningar vill vi sitta så nära dig som möjligt när vi gör vårt jobb.

Vi hittar, bygger relation och bokar bra intervjuer med din målgrupp. Vi använder i omfattande skala digital information för att hitta, kvalificera och personligt och individanpassat närma oss rätt kandidater. Att få de du vill anställa in i din rekryteringsprocess är vår specialistkompetens som IT-rekryterare.

Vi arbetar agilt. Ants älskar nyckeltal och liksom våra kunder arbetar vi agilt. Vi mäter och optimerar vårt arbete i realtid. Den samlade erfarenhet vi tillskansat oss som erfaren specialist justerar vi utifrån varje uppdrags unika förutsättningar. Alltid i nära dialog med dig som kund.

Om ni behöver hjälp med att rekrytera Drifttekniker får ni gärna läsa mer om vår IT-rekrytering eller fylla i kontaktformuläret nedan så kontaktar vi er.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

  Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.
  Jag är intresserad av Ants tjänster som kund Jag är jobbsökande

  Läs mer

  Följ vårt nyhetsbrev

  Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

  Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

  Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!

   Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.