Rekrytera projektledare

En medarbetare sitter framför sin dator och arbetar med att rekrytera projektledare. I förgrunden syns en växt.

Rekrytera projektledare

I takt med den ständigt växande digitaliseringen har utvecklingen av projektledning blivit en specialistkompetens. Att rekrytera projektledare kan vara utmanande och kräver en modell som både säkerställer rätt kandidat in i processen såväl som använder utvärderingsverktyg som kan säkerställer att man anställer rätt slutkandidat.

Ants har gedigen erfarenhet av att rekrytera och attrahera rätt kompetens. Vi är marknadsledande inom IT-rekrytering, men har genom åren skaffat oss omfattande förståelse inom rekrytering av projektledare och IT-projektledare. Genom vår sourcing kan vi hitta kandidater som sitter på rätt kompetens och erfarenhet. Vår rekrytering av projektledare kan dra stor nytta av vår etablerade modell inom IT och tech, då det på ett mer generellt plan finns många likheter.

Några likheter mellan IT-rekrytering och att rekrytera projektledare:

  • Förmågan att attrahera rätt kandidat för tjänsten är avgörande.
  • Kandidatupplevelsen bör vara personlig och i relation med rekryterande part. Upplevelsen att gå via rekryteringsbolag skapar distans om inte samarbetet sker inhouse.
  • Det mest centrala utvärderingsverktyget kretsar kring ett eller flera case.
Tre konsulter på Ants sitter i ett mötesrum och diskuterar hur du bäst kan arbeta för att rekrytera Projektledare.

Hur kan man rekrytera projektledare på ett framgångsrikt sätt?

Projektledning är ett spännande område där efterfrågan av kompetenta projektledare ökar i takt med behovet av att leda framgångsrika IT-projekt. En inhouse Talent Acquisition och reseracher på plats kan vara den mest effektiva metoden för att säkerställa resultat. En researcher kan sätta sig in i de unika förutsättningarna för varje rekrytering och kommunicera personligt med varje kandidat. Detta kan resultera i att desto fler bra kandidater får upp ögonen för rollen.

Att utvärdera kandidatens förmåga att projektleda framgångsrika projekt under rekryteringsprocessen är av största vikt. Förutom analytiska test och referenstagning, bör man använda ett anpassat case. För det första ger det den sökande en bra bild av strategier, metoder och modeller som är relevanta för tjänsten. För det andra är även den mest effektiva modellen för att få en bild av vilka kandidater som är rätt för rollen.

Rekrytera med rätt annonsering

Även annonsering blir allt viktigare när man ska rekrytera Projektledare. Klassisk annonsering har kraftigt minskat i effektivitet men istället har annonsering i sociala medier skapat nya möjligheter. En genomarbetad annonseringsstrategi skapar förutsättningar att rikta kampanjer i sociala medier som ger resultat. Detta gör att man kan nå en specifik målgrupp på ett träffsäkert sätt, till exempel vid rekrytering av projekledare. Här ser vi på Ants att de flesta kunder behöver vägledning. Att utforma riktade kampanjer är ett avancerat hantverk som kräver djup kunskap om plattformarna. För att hitta rätt krävs gedigna målgruppsanalyser och uppföljning av annonsresultat.

Behöver ni hjälp att rekrytera projektledare? Kontakta oss så kan vi se över hur vi kan hjälpa er.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!