Rekrytera Javascriptutvecklare

Rekrytera Javascriptutvecklare med Ants

Javascriptutvecklare, även kallat Javascriptdeveloper, faller ofta inom kategorin Frontendutveckling där de i den rådande IT-kompetensbristen inte är lätta att hitta. Vi på Ants har en lång erfarenhet av att hitta, attrahera samt rekrytera Javascriptutvecklare. Rekryteringar av Javascriptutvecklare kan vara både tidskrävande och ett komplicerat hantverk, därför delar vi gärna med oss utav vår expertis och hjälper dig och din organisation med en lyckad tillsättning och kompetensförsörjning. Vi kan även ge mervärde i form av Employer Branding och hur ni på bästa sätt kan behålla era eftertraktade kollegor.

Vad gör en Javascriptutvecklare?

JavaScript, ofta förkortat till JS, är ett JIT-kompilerat objektorienterat språk. Mest känt som skriptspråk för hemsidor, men används även i många sammanhang utanför webbläsaren så som i node.js eller Apache CouchDB. Språket är ett prototypbaserat multi-paradigmskriptingspråk som är dynamiskt typat och stödjer objektorienterad, imperativ och funktionell programmeringsstil. Till skillnad från HTML och CSS, som styr en hemsidas innehåll, färg och form, används Javascript för att göra hemsidor mer funktionella, dynamiska och interaktiva. Rekrytering av JavaScriptutvecklare kan även vara viktigt om man skall arbeta med mer avancerade funktioner i webbläsare som exempelvis spel eller mer avancerad bildbehandling. Enligt denna rapport från Demando är Javascript det mest använda programmeringsspråket med sina 2 718 000 användare.

Ants gjorde under våren 2020 ett samarbete med SALT där deras elever förklarade tech-begrepp. Här förklarar Hadla vad JavaScript är. 

Behöver jag en Javascriptutvecklare?

Behovet av att rekrytera Javascriptutvecklare ökar allt mer. Anledning till att JavaScript ökar i popularitet beror mycket på dess betydelse för utvecklingen av bland annat moderna webb- och hybrid-mobil applikationer. Mobilvänliga, lättnavigerade och tillväxtdrivande webblösningar har blivit ett måste för företag inom de flesta branscher för att kunna bibehålla sin konkurrenskraft.

Är du och ditt företag intresserade av att veta mer om hur vi på Ants skulle kunna hjälpa er med rekrytering av Javascriptutvecklare? Skicka in en förfrågan till oss enligt formuläret nedan så hör vi av oss så fort som möjligt. Läs även gärna mer om vårt arbetssätt kring IT-rekrytering.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!