Två fullstackutvecklare till Snusbolaget

Chefsrekrytering med Ants

Bakgrund

Snusbolaget har på tio år gjort en enorm tillväxtresa från garageföretag till E-handelsbolag med en omsättning på ca 500 miljoner kronor. De har snabbt etablerat sig som en av de dominerade aktörerna på den svenska snusmarkanden, tack vare ett brett utbud av produkter och konkurrenskraftig prissättning. Uppdraget var unikt då vi rekryterade till en helt ny roll som inte fanns på bolaget innan. Vi blev inspirerade av den snabba resa som bolaget gjort och de stora engagemang som finns. Om du vill jobba som utvecklare på ett resultatinriktat företag tillsammans med ett skönt gäng och samtidigt gillar att jobba affärsnära, bör du kolla in Snusbolaget.

Rekryteringsprocessen

Ants anpassar varje rekryteringsprocess efter kundens behov, för Snusbolaget valdes upplägget att ha en Talent Acquisition Consultant (TA-konsult) på plats två dagar i veckan. Denna process utformades i olika steg, det första samtalet tog Ants TA-konsult via telefon och därefter välkomnades kandidaten in på en första intervju med kunden. För att nå ut till fler intresserade kandidater valde kunden även att använda sig av Ants annonspaket med annonser publicerade på bl.a. Linkedin, Instagram och Facebook. Detta gav också kunden ytterligare marknadsföring.

Janne, CTO på Snusbolaget, berättar:
”Det har varit väldigt tidseffektivt för min del, då det enda jag har behövt göra är att ta intervjuer, samtidigt som jag upplever att jag hela tiden känt mig uppdaterad om vad som händer i processen. Detta då TA-konsulten funnits plats samt att vi haft de stående veckomötena med rekryteringskonsult. Jag uppskattar också att vi har fått input i tid angående kostnader och liknade”.

Det har varit väldigt tidseffektivt för min del, då det enda jag har behövt göra är att ta intervjuer, samtidigt som jag upplever att jag hela tiden känt mig uppdaterad om vad som händer i processen.

Janne berättar vidare

”Jag tycker att samarbetet har fungerat väldigt bra, och jag gillar hela arbetssättet och modellen. Vi började med en lite lös kravprofil, och ett eller två möten in fick vi en tydligare bild om vad vi letar efter. Alla kandidater har erfarenhetsmässigt varit relevanta, men i några fall har TA-konsulten flaggat innan första intervju för eventuella frågetecken. Vilket har varit bra då det gjort så att jag vet vad jag ska kolla lite extra på vid en första intervju. Trots att alla kandidater inte varit en perfekt match för just oss, så har det ändå varit nyttigt att få in de kandidaterna för att få en bild av hur andra kandidater står sig i processen”

Resultatet

Samarbetet avslutades efter 12 veckor med anställning av två fullstackutvecklare som hittades via search. De blir därmed Snusbolagets första inhouseutvecklare. Janne igen Det känns väldigt bra, en av utvecklarna börjar redan nästa vecka. Det ska bli spännande!”.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!