Lyckat samarbete med Ahlsell (Video)

Ahlsell är den ledande nordiska distributören av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter till installatörer, entreprenörer, fastighetsförvaltare, industrier, energibolag och den offentliga sektorn. Ahlsell stod inför en stor digitaliseringsresa och hade därför startat upp Ahlsell Innovation Lab som i linje med koncernens strategi skulle arbeta fram morgondagens digitala kundupplevelser.

Utmaning

Ahlsell var i behov av en UX Designer som skulle bli en del av Ahlsell Innovation Lab och arbeta med att sätta tonen för den digitala innovationen och designen. I tjänsten ingick att arbeta med en rad olika tekniker så som AR/VR, 3D, Voice och BIM. Ahlsell letade därför efter en kandidat som ville exponeras för nya idéer och som hade erfarenhet från att driva en mängd projekt från idé till prototyp samt med stor kunskap inom user research. Eftersom Ahlsell Innovation Lab var nyetablerat var det en spännande utmaning att hitta en självstyrande UX Designer med rätt kompetens som ville få utlopp för många kreativa idéer.

Lösningen och rekryteringsprocessen

Ahlsell hade en tydlig bild av vilken typ av kompetens de sökte. Detta gav ANTS goda förutsättningar att utforma kravprofiler, annonser och searchunderlag. Målgruppsanpassad annonsering via sociala medier gav väldigt positiv respons men en stor del av arbetet låg också på search via LinkedIn och andra forum där kandidaterna även visade ett stort intresse för tjänsten. Rekryterande chef på Ahlsell gav under hela rekryteringsprocessen snabb och noggrann feedback vilket också underlättade ANTS arbete att hitta rätt kandidat. Vår researcher fick även sitta på plats i labbet tillsammans med utvecklare och rekryterande chef vilket gav god insikt i det dagliga arbetet som kunde användas för att presentera tjänsten på ett bra sätt för potentiella kandidater.

Resultatet

ANTS arbete resulterade i 43 ansökningar via annons, 14 kvalificerade första intervjuer och en tillsättning via search.

Se Johanna Ahlsell från Ahlsell berätta om samarbetet nedan:

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

  Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.

  Läs mer

  Hej, och välkommen att signa upp dig till Ants nyhetsbrev! 👋

  Vi gillar att kunskapsdela och vill gärna göra det med dig! Om du signar upp på vårt nyhetsbrev kommer du en gång i månaden få ta del av våra bästa tips och insights om techrekrytering och techbranschen.

  Fyll i din mejladress så ses vi i inkorgen inom kort! ✉️

   Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.