Vd-blogg: Resan mot flexibla arbetsplatser

Hej!

Sommaren är snart här och det ska bli härligt med lite ledighet. Den här månaden kommer jag belysa ämnet flexibla arbetsplatser och hur jag som ledare ställer mig till frågan. Det är en omställning i pandemins kölvatten där vi som bolag måste anpassa oss efter det nya normala. Möjligheten att ha en flexibel arbetsmodell. Trevlig läsning, Hugo

Kontakta oss
Hugo L på Ants

Ants följer Spotifys spår – ny kontorslösning, nya möjligheter

För 15 år sedan visade Spotify oss på Ants hur man kan revolutionera rekrytering genom ett inhouseperspektiv. Sedan dess har vi hjälpt våra kunder att stärka sin interna rekryteringsförmåga, med inhouseupplevelse som vår ledstjärna. Nu tar vi återigen inspiration från vår svenska streaminghjälte, men denna gång handlar det om vår kontorsstrategi. För några månader sedan meddelade Spotify att de skulle lämna sina stora kontorslokaler i Jarlahuset på Birger Jarlsgatan och ett annat kontor på Södermalm. Totalt har Spotify tömt 24.000 kvadratmeter kontor, vilket speglar en trend där företag omprövar sina kontorsbehov i en alltmer digitaliserad och flexibel arbetsvärld.

Spotifys omstrukturering, driven av ekonomiska besparingar och en ökad satsning på distansarbete, pekar mot en framtid där arbetsplatser blir mer hybridbaserade, med en blandning av fysiska kontor och flexibla, digitala lösningar. Företag inser att produktiviteten inte längre är bunden till en specifik plats. I vår digitaliserade värld måste kontorslösningar vara anpassningsbara och stödja olika arbetsstilar och behov.

Som grundare och ledare för Ants Tech Recruiters har jag sett hur pandemin har förändrat vårt sätt att arbeta. När vi först flyttade in i vårt nya kontor på Virkesvägen 2, i den gamla Trikåfabriken i Hammarby Sjöstad, var känslan fantastisk. Vårt kontor, nominerat till Stockholms finaste byggnad, symboliserade vår ambition och framåtanda. Kontrasten från vårt tidigare skyffe på Södermalm kunde inte vara större. Men pandemin tvingade oss snabbt att anamma distansarbete, vilket lämnade vårt nya flådiga kontor ödsligt och tyst.

Återkomsten till kontoret post-pandemi var fylld av glädje och återförening, men också av insikter. Som konsultbolag som föredrar att genomföra rekryteringsprojekt i nära samarbete med kunderna, och ofta på plats hos dem, står vi inför unika utmaningar. Vårt arbete kräver flexibilitet och mobilitet, vilket ibland gör vårt stora kontor antingen tomt eller överfullt. Dessa erfarenheter har fått mig att omvärdera vår syn på den traditionella arbetsplatsen.

Jag har insett att även de mest imponerande miljöer kan bli vardag efter ett tag. Omväxling kan ge ny energi, inspiration och kreativitet. Att flytta till en ny arbetsmiljö ger oss chansen att bryta gamla mönster och se vårt arbete med nya ögon. Det är något jag verkligen ser fram emot.

Att vi nu har skrivit på för ett nytt kontor på IOffice Business Center är ett strategiskt steg i denna riktning. Med deras flexibla hyresavtal och anpassningsbara arbetsytor hoppas vi kunna skräddarsy våra kontorslösningar efter våra aktuella behov. Jag ser fram emot att få tillgång till en arbetsmiljö där vi kan nätverka med andra företag och skapa nya affärskontakter, något som är värdefullt för vår tillväxt.

Med vår nya lösning når vi också den flexibilitet vi efterfrågar. Vi kan stanna kvar i lösningar som fungerar men snabbt byta om förutsättningarna förändras eller vi helt enkelt bara vill testa något nytt.

Jag är tillräckligt gammal för att minnas en tid när försäkringsbolag skrämde oss med procentsatser om hur många företag som gick under om deras lokal brann ned. Idag skulle samma undersökning visa företag som fortsätter sin verksamhet som om inget hade hänt, med hela sin digitala infrastruktur intakt och en ny adress dagen efter på ett av stadens alla kontorshotell. Det bäddar för nya nivåer av flexibilitet.

Vad tycker ni om dessa förändringar? Hur ser ni på framtidens arbetsplatser? Jag ser fram emot att höra era tankar och inleda en dialog om hur vi tillsammans kan forma morgondagens arbetsmiljöer. Låt oss diskutera och inspirera varandra!

Hälsa gärna på oss i höst på Sveavägen 34. Om reklamen håller kommer vi bjuda dig på stans bästa kaffe i en miljö som en gång i tiden var en kyrka. Och om reklamen inte håller måttet, drar vi bara vidare till något annat som svarar upp mot vad vi förväntar oss av en kontorslösning i tiden.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!