Blogg: Varför har techrekrytering blivit inhouserekrytering?

Den tydligaste förändringen som skett inom IT-rekrytering de senaste åren är att arbetet flyttat ut från rekryteringsbolagen och in till de rekryterande bolagen. Vad beror detta på? 

Digitaliseringen skapar en allt större brist på de som skall utföra digitaliseringen. Efterfrågan på utvecklare, tekniker och andra tech-kompetenser fortsätter öka och de specialister som finns på arbetsmarknaden räcker inte till. Det råder hård konkurrens mellan arbetsgivarna och endast de som effektivt kan attrahera rätt kandidater har möjlighet att bygga framgångsrika techorganisationer.

Vad är det som krävs för att lyckas med IT-rekrytering idag? Hur vinner man uppmärksamheten hos en grupp som är så hårt uppvaktade som de vassaste inom tech?

Nyckeln ligger i att förstå vad de eftersöker i en framtida arbetsgivare. Är man intresserad av teknik vill man jobba med intressant teknik. Man vill att arbetet sker med en effektiv systemutvecklingsmetod så att man tillsammans med duktiga likasinnade uppnår nya landvinningar och tekniska framsteg. Stor vikt läggs på att få jobba med rätt ledare. Genom seniorer och chefer söker man ledning, inspiration och förutsättningar att utvecklas.  Men självklart finns även mycket annat som eftersöks. Vi är alla olika och dras till olika saker.

Riktad annonsering, kontakter och employer branding är alla områden som blir allt viktigare inom IT-rekrytering. Det absolut mest effektiva sättet att nå ut till rätt kandidater är dock utan att tveka ett omfattande personligt researcharbete. Det är ett omfattande och tidskrävande arbete men endast så har du möjlighet att kontakta varje kandidat för vem de är och anpassa dina styrkor och svagheter för att locka rätt personer till dina intervjuer. 80% av framgångsrika rekryteringar i Ants statistik är en följd av personlig researchinsats. Effektiviteten i metoden gör den även kostnadseffektiv trots den stora tidsåtgången som krävs.

Tidigare satt rekryteringsbolag och rekryterade från sina respektive kontor. Men vem vill prata med ett rekryteringsbolag? Idag sker framgångsrik techrekrytering på plats hos kunden nära teknik, utvecklare och chefer. Är behoven stora nog bygger man egna enheter med anställda som utför reseacharbetet men vanligast är att man tar hjälp med den funktionen.

Oavsett om researcherna är anställda hos er eller kommer från oss på Ants Tech Recruiters bör de sitta så nära dig som möjligt.

Endast så kan de representera er fullt ut.

/Ants Tech Recruiters

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!