Tre tips på hur du kan använda Chat GPT för annonsskrivning

Person skriver på sin dator och ska testa använda Chat CPT för sin annonsskrivning.

Att lyckas med IT-rekrytering kan vara utmanande, men med rätt verktyg kan du öka dina chanser att hitta rätt person för jobbet. Ett verktyg som kan hjälpa dig att skriva mer effektiva och engagerande jobbannonser är Chat GPT. Chat GPT är en AI-driven textgenerator som kan hjälpa dig att skriva en fångande annons som sticker ut och lockar till sig rätt kandidater. I den här artikeln har vi listat tre tips för hur du kan använda Chat GPT i annonsskrivningen.

1) Använd Chat GPT för att skriva en engagerande annons

Genom att använda Chat GPT för din annonsskrivning kan du som IT-rekryterare skriva en annons som känns mer personlig och engagerande för läsaren. Använd verktyget för att skapa en annons som talar direkt till läsaren och gör det tydligt varför just hen skulle passa för jobbet. Här är några exempel på hur du kan använda Chat GPT för att skriva en personlig och engagerande annons:

  • Be Chat GPT använda en speciell tonalitet. Till exempel kan du be chatten använda humor och ett lättsamt språk för att göra annonsen mer lättläst och minnesvärd
  • Be Chat GPT fokusera på vilken nytta jobbet skulle ha för kandidaten, t.ex. möjlighet att lära sig nya teknologier eller att arbeta med spännande projekt
En person sitter och jobbar och testar Chat GPT för att skriva en annons.

2) Använd Chat GPT för att inkludera relevanta tekniska termer

Att inkludera relevanta sökord och tekniska termer i din annons är avgörande för att hitta rätt kandidater. Använd Chat GPT för att se till att dina annonser inkluderar de sökord och tekniska termer som kandidaterna söker efter. Här är några exempel på hur du kan använda Chat GPT för att inkludera relevanta sökord och tekniska termer:

  • Använd chatten för att se till att dina annonser innehåller de tekniska termer och förkortningar som kandidaterna använder i sin vardag, t.ex. ”SQL”, ”CI/CD” eller ”AWS”
  • Om du inte förstår någon av teknikerna kan du även fråga chatten om en förenklad förklaring för någon som inte är utvecklare. Det gör det enklare för dig att skriva om teknikerna

Använd Chat GPT för att se till att dina annonser inkluderar de sökord och tekniska termer som kandidaterna söker efter.

3) Använd Chat GPT för att inkludera en personlig touch i annonsen

En annons som är för formell och opersonlig kan vara svår att skilja sig från mängden. Genom att använda Chat GPT kan du inkludera en personlig touch i din annons. Ett sätt för att skapa en mer personlig touch är att be chatten skriva en ”vanlig dag som [rollen]”-berättelse för att beskriva hur det är att arbeta på företaget. Detta ger potentiella kandidater en bättre förståelse för vad de kan förvänta sig om de tar jobbet. Enklast är att ge chatten några punkter som den kan basera texten på samt definiera vilken tonalitet texten ska ha.

Kom ihåg! Den mänskliga faktorn är trots allt svårt att ersätta med AI. I vår artikel om AI rekrytering kan du läsa mer om de utmaningar som finns och som kan vara bra att ha i åtanke.

Några sista generella tips om Chat GPT

Sammanfattat för hur du kan använda chatten är att du alltid kan be chatten regenerera texten på nytt. Det är perfekt om du inte blir nöjd med första förslaget. Ett annat tips är att be chatten ge flera förslag, t.ex. ”Ge mig fem olika förslag på en bra rubrik baserat på annonstexten”. Slutligen är det alltid klokt att förbereda chatten med så mycket förhandsinformation som möjligt innan du ber den ge dig en annonstext. Det kan t.ex. handla om:

  • Hur många ord annonsen ska vara
  • Hur formateringen av texten ska vara
  • Vilken tonalitet texten ska ha
  • Information om rollen / kravprofil som annonsen baseras på
  • Lite förhandsinformation om bolaget som chatten kan basera texten på och väva in i texten
  • Be om en tydlig call to action i slutet av texten

 

Ants Tech Recruiters har över 14 års erfarenhet inom IT-rekrytering och förstår hur viktigt det är att attrahera och rekrytera rätt techkompetens. Vi är specialister på att både attrahera och rekrytera techkompetens och vi kan hjälpa ditt företag att hitta rätt kandidater. Kontakta oss idag för mer information om hur vi kan hjälpa dig att ta din techrekrytering till nästa nivå.

Linnéa Asklöf

Digital Marketing Specialist

Linkedin

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!