Samuel Fredriksson – En av Sveriges bästa inom IT-rekrytering

Chefsrekrytering Stockholm

En av Ants seniora konsulter inom IT-rekrytering har fått ett fint pris. Samuel Fredriksson är utsedd till en av Sveriges bästa rekryterare enligt HR Sveriges årliga lista. Av 450 nomineringar var Samuel en av de som tog sin in på topp 50 listan.  Vi är såklart väldigt stolta och glada för det.

Än mer är vi tacksamma för att Samuel har varit tongivande i att skapa vår marknadsledande leveransmodell för IT-rekrytering.

Samuel har varit med och byggt upp Ants unika inhouse Talent Acquistion-modell. Techrekrytering blir allt mer utmanade då bristen på kompetens inom IT är stor. Samuel kom in i Ants för många år sedan då vi fortfarande försökte hitta en modell som faktiskt fungerade när vi skulle hjälpa våra kunder att rekrytera utvecklare. På den tiden lyckades vi endast i ca 50% av våra rekryteringar men hade bestämt oss för att vårt huvudmål var att få upp den siffran.

Samuel har varit en central gestalt i det utvecklingsarbete som steg för steg tagit vår leverans till dagens marknadsledande nivå stabilt en bit över 90%.

Samuel var en av de som tidigt förstod att rekrytering inom tech och IT generellt måste ske på plats hos kund och i kundens varumärke. Inhouserekrytering gäller i synnerhet vid rekrytering av erfarna utvecklare och programmerare. Tillsammans med våra kunder började han utforma hur en framgångsrik inhouse Talent Acquisition-enhet skall arbeta. Agila rutiner och processer som ständigt förbättras där nyckeltal ger vägledning kring vad som fungerar bra och mindre bra.

Idag har Samuel även ett stort chefsansvar i att hitta och utveckla våra framtida ledare. Ants tar inte in några chefer utifrån och med den expansion vi upplevt under många år så är det avgörande att vi själva kan skapa framtidens chefer inom HR och IT-rekrytering.

Såsom Samuel vuxit med Ants från en talang i början av sin karriär till en erfaren ledare med stark expertis vill vi att så många som möjlighet finner den resan internt hos oss på Ants. Digitaliseringen av samhället lär inte avstanna och framtidens ledare i att attrahera, anställa och utveckla techorganisationer finns på Ants.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!