Matchningsmöte med utländska IT-talanger

dsc_0341

I torsdags var jag i min roll som ordförande i Almegas IT kompetens råd med och arrangerade ett event för utländska IT-talanger. Målgruppen var utvecklare och tekniker som vill träffa IT-arbetsgivare på matchningsmöten. Sigma ställde upp med en lokal och vi fick bra uppslutning från flera bolag och en hel del kandidater.

Jag höll i ett kort intro där jag berättade om vilket expansivt område IT sverige är idag där företag kämpar för att hitta rätt personer att anställa men jag delade även med mig av några tips på vägen om hur man ska nå ut och komma in på arbetsmarknaden. Migrationsverket och Arbetsförmedlingen delade även med sig kring reglerna för asylsökande och vad de kan göra för att hjälpa till

Det hela avslutades med individuella matchningsmöten mellan kandidaterna och företagen som deltog. Det var en bra förmiddag med mycket energi och trevliga möten, förhoppningsvis kan det leda till att någon får praktik eller jobb.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!