Har du krav eller ”nice to haves” i din kravprofil?

I dagens konkurrensutsatta techbransch är det avgörande att utforma en effektiv kravprofil när du rekryterar IT-talanger. Med en ökande efterfrågan på kvalificerade kandidater och en begränsad tillgång, är det viktigt att kunna skilja på vad som är absolut nödvändigt (krav) och vad som bara är önskvärt (nice to haves).

Vad är skillnaden på krav och nice to haves då?

Kort sagt kan skillnaden mellan krav och nice to haves beskrivas såhär:

Krav (must-haves) är de grundläggande kvalifikationerna och färdigheterna som en kandidat måste ha för att utföra jobbet effektivt. Dessa inkluderar nödvändig erfarenhet, specifika tekniska färdigheter och utbildning.

Nice to haves är de egenskaper och erfarenheter som kan ge kandidaten en fördel men som inte är nödvändiga för att utföra jobbet. Dessa kan inkludera extra certifieringar, erfarenhet av specifika tekniker eller mjuka färdigheter som inte är kritiska men ändå värdefulla.

Att vara tydlig med vad som är krav och vad som är nice to haves är avgörande för att attrahera rätt kandidater. Om kravprofilen är för vag eller innehåller för många krav kan du skrämma bort potentiella kandidater som annars skulle ha passat perfekt. En tydlig och realistisk kravprofil hjälper också till att effektivisera urvalsprocessen och minskar risken för missförstånd.

Exempel på krav:

  • Minst 3 års erfarenhet av JavaScript
  • Kandidatexamen inom datavetenskap eller liknande

Exempel på nice to haves:

  • Erfarenhet av DevOps-verktyg som Docker och Kubernetes
  • Certifiering inom AWS eller Azure
  • Erfarenhet av agila arbetsmetoder

Tips för att skapa en tydlig kravprofil

1. Samarbeta med teamet

För att identifiera vilka kvalifikationer som är absolut nödvändiga, bör du samarbeta med teamet som den nya anställningen kommer att arbeta med. Diskutera vilka tekniska färdigheter och erfarenheter som krävs för att utföra de dagliga arbetsuppgifterna. Detta kan inkludera specifika programmeringsspråk, erfarenhet med vissa plattformar eller tidigare erfarenhet i liknande roller.

2. Prioritera krav och nice to haves

Bestäm vilka kvalifikationer som är kritiska och vilka som bara är fördelaktiga. Nice to haves är de kvalifikationer som kan ge kandidaten en fördel men som inte är kritiska för att utföra jobbet. Dessa kan inkludera erfarenhet med ny teknik, extra certifieringar eller färdigheter som kan vara användbara på lång sikt.

3. Balans i kravprofilen

Det är viktigt att hitta en balans mellan krav och nice to haves för att inte avskräcka potentiella kandidater. Om din kravprofil innehåller för många krav, kan det verka överväldigande och avskräcka kvalificerade kandidater från att ansöka. Å andra sidan, om du är för generös med nice to haves, kan du få ett stort antal ansökningar från kandidater som inte är tillräckligt kvalificerade.

Två personer sitter tillsammans i en soffgrupp och samtalar om kravprofiler.

Vill du ha hjälp med din kravprofil och rekrytering av din nästa IT-roll? Hör av dig via formuläret nedan så pratar vi mer om ditt behov och hur vår modell kan hjälpa er.

Läs mer om vår IT-rekrytering här.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!