Håll dig uppdaterad på de senaste teknikerna

Claudia är redo att ta del av fem stycken tips till.

Det kan vara utmanande att hålla sig uppdaterad kring de senaste trenderna inom teknik, särskilt inom techbranschen där nya tekniker och trender utvecklas hela tiden. Inom IT-rekrytering behöver du inte vara utvecklare för att kunna göra ett bra jobb, men du behöver veta tillräckligt mycket för att underlätta dialogen med utvecklarna och förstå de grundläggande tekniska kraven för en specifik roll.

Här är fem tips som har hjälpt mig att hålla mig uppdaterad om de senaste teknikerna och trenderna i min roll som IT-rekryterare.

1. Avsätt tid i din kalender för kompetensutveckling

En sak som motiverar många är möjligheten att kunna kompetensutvecklas. Trots det, känner många att det är svårt att finna tiden för kompetensutveckling i sitt dagliga arbete. Jag kan känna igen mig i detta och därför har jag avsatt tid i min kalender varje vecka för kompetensutveckling. 30 minuter i veckan avsätter jag tid för att lära mig något nytt om techbranchen eller relaterade ämnen

  • Börja i liten skala, kanske räcker det med 15 minuter i veckan till en början?
  • Hitta en tid i din kalender som verkar fungera mer än två veckor i rad och skapa en rutin att lägga den tiden på lärande.
  • Försök att prioritera denna tid! Att regelbundet ta denna möjlighet att utveckla dina färdigheter kommer bidra till att du hänger med i trender och de allra senaste inom branschen.

2. Fråga, fråga, fråga!

Det finns inga dumma frågor. Det som har hjälp mig, särskilt i början av ett nytt projekt, är att ta ett ”digitalt kaffemöte” med en utvecklare som kan ge inblick över de tekniska aspekterna av en viss roll. Under detta möte skulle jag till exempel fråga om skillnaderna mellan programmeringsspråk, be om att få se systemet eller webbsidan som personen arbetar med eller ställa frågor om programmeringsmiljön. Även om jag inte kan förstå allt som visas för mig tycker jag att det är bra att se något och koppla ihop teori och praktik. Och om det leder till andra frågor, ta tillfället i akt att fråga igen!

3. Lär dig något nytt varje dag

När jag läser potentiella kandidaters profiler på LinkedIn snubblar jag dagligen över tekniska termer som inte betyder något för mig men som kan vara relevanta för den tjänst jag rekryterar till. Att leta upp varje okänd term skulle kosta för mycket tid, men 2-3 per dag känns rimligt att hinna med. Mitt förstahandsval är att googla, men på YouTube kan man ofta hitta pedagogiska videor. Om du har en intern lärande plattform där du kan hitta relevant information så är det också en bra plats att leta på.

Ludvig vässar sin rubrik för att locka fler utvecklare.

4. Prenumerera på nyhetsbrev

Att få uppdateringar direkt i din inkorg är ett enkelt sätt att hålla sig uppdaterad. Först började jag prenumerera på flera olika nyhetsbrev. Jag kan rekommendera detta tillvägagångssätt när du försöker hitta ett nyhetsbrev som passar dig, men ganska direkt avregistrerade jag mig från alla utom ett igen. Det var helt enkelt för tidskrävande och jag märkte att jag ofta scrollade till slutet eller raderade nyhetsbrevet direkt. Det nyhetsbrev som fastnat hos mig personligen heter TLDR och jag läser det varje arbetsdag direkt efter lunch. Det levererar länkar till intressanta historier inom startups, teknik och programmering. Jag skulle ljuga om jag sa att jag förstår ens hälften av det som står, men precis som i förra tipset gäller det att ta lite i taget.

5. Fortsätt vara nyfiken

Med alla strukturer och rutiner på plats finns det bara ett tips kvar för mig att nämna: glöm inte bort ditt inre barn som är nyfiken och ställer frågor om allt du undrar över. Denna del av dig själv kommer att vara din starkaste drivkraft när det gäller att hålla sig uppdaterad på de senaste trenderna.

Antonia Englert

Senior Talent Acquisition Consultant

antonia.englert@ants.se Linkedin

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!