Blogg: Är annonsering nästa stora inom techrekrytering?

Hur ser utvecklingen ut inom IT-rekrytering just nu? Vad är nästa stora möjlighet för bolag som söker att rekrytera  utvecklare, drifttekniker och andra specialister inom tech i dagens rådande kompetensbrist? Kanske är det riktad, målgruppsanpassad  och avancerad annonsering i sociala medier?

Vid det här laget står det utan tvivel klart att inhouse Talent Acquisition med personlig research har blivit kanalen som leder till framgång vid IT-rekrytering. Av Ants ca 300 rekryteringar av utvecklingsnära tjänster (mest programmerare och utvecklare, testare, arkitekter, projektledare, drifttekniker, IT-chefer eller andra roller mycket nära tekniken) är 80% framsearchade. För fem år sedan var det mycket ovanligt med interna Talent Acquisition-enheter Idag är det regel för bolag med stora behov av utvecklare.

Frågan är vad som är nästa stora möjlighet för bolag som vill anställa techkompetens i dessa tider. På Ants jobbar vi allt mer aktivt och specialiserat med riktad annonsering i sociala medier. Annonsering utgör fortfarande endast 20% av framgången men vi har fått upp siffran en hel del genom smartare strategier som tar fasta i den logik som råder i sociala medier. På samma sätt som man kan vara precis, riktad och till och med personlig i sin kontakt med sin målgrupp via research så finns även liknande möjlighet om man riktar sin annonsering.

Det skall bli intressant att följa hur utvecklingen fortsätter. Min gissning är att smart annonsering kommer utgöra en klart större del av framgången redan 2019.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!