Ants statistikrapport 2022

CV-fri rekrytering underlättar på många sätt, bland annat blir hanteringen av kandidater smidigare.

Ants nya statistikrapport baseras på nyckeltal från våra tillsatta roller under 2021. Rapporten bygger på ett urval bestående av 483 tillsättningar av de ca 600 som genomförts åt våra kunder; alla med varierande förutsättningar, produkter och varumärken.

Syftet med rapporten är att visa hur vi genom datadrivna processer kan prognostisera och beräkna relevanta nyckeltal inom rekrytering, och på så vis även illustrera rekryteringsläget inom tech-branschen. Rapporten riktar sig till alla som jobbar med rekrytering, och då i synnerhet till personer inom tech-branschen.

Personalförsörjning är en viktig funktion hos alla företag. Att få rätt personer på rätt plats är oftast en nödvändighet för företag att faktiskt lyckas nå sina mål. Just därför är det viktigt att förstå hur företagets TA-funktion faktiskt presterar, samt vad man bör förändra för att nå uppsatta rekryteringsmål. Att jobba med datadriven rekrytering ger också TA-funktionen större mandat att faktiskt kunna påverka vad företaget bör satsa på för att kunna tillsätta de kandidater de behöver. Allting handlar om insikter och för att komma till nödvändiga insikter behöver man ha data på det.

Det är svårt att börja mäta allting direkt, utan vårt tips är att börja mäta i det lilla, samla in analyser och sedan vidareutveckla mätbarheten till fler delar i rekryteringen. Det kan handla om att börja mäta svarsfrekvens och intressefrekvens för att kunna förstå vilka kontaktmetoder/meddelanden som fungerar bäst och vilka man bör undvika. Efter det kan man börja mäta hur själva rekryteringsprocessen går, samt kandidatupplevelsen i processen.

Inom kort kommer vi även lansera vår lönerapport. Som ett komplement till vår årliga statistikrapport ger denna rapport ytterligare insikt i löneläget på den svenska IT-marknaden.

Om ni är intresserade av att höra mer om hur vi arbetar med datadriven rekrytering eller vill diskutera rapporten är ni välkomna att kontakta oss på rekrytering@ants.se.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!