86. Lägesuppdatering – Internationell rekrytering med Med Johanna Lennartson – Director of Operations på NIMMERSION

Podd om internationell rekrytering med Johanna Lennartson
I det här extrainsatta avsnittet pratar vi om hur Covid-19 påverkar de utländska talanger som befinner sig i Sverige på arbetstillstånd. Hur fungerar Migrationsverket i dessa tider och vad kommer man behöva tänka på vid förlängning av arbetstillstånden. Vad gäller när man hittar talanger som redan jobbar i Sverige för en annan arbetsgivare. Vi får svar på vad som gäller med inreseförbudet och hur det kommer påverka de talanger med arbetstillstånd som inte kunnat börja användas. Vilka är dom fyra försäkringarna vi måste ha koll på och vad händer om en person med arbetstillstånd blir uppsagd. Varför är det så viktigt med bakgrundskontroll när du anställer en person som redan arbetar i Sverige? Vi pratar också kort om läget på bostadsmarknaden och hur det fungerar att söka personnummer och öppna bankkonto just nu.
Nimmersion AB har sedan 1995 levererat tjänster inom Immigration och Relocation såsom hjälp med arbetstillstånd, folkbokföring, bostadssökning och att öppna bankkonto. Johanna Lennartson arbetar som Director of Operations.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

  Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.

  Läs mer

  Hej, och välkommen att signa upp dig till Ants nyhetsbrev! 👋

  Vi gillar att kunskapsdela och vill gärna göra det med dig! Om du signar upp på vårt nyhetsbrev kommer du en gång i månaden få ta del av våra bästa tips och insights om techrekrytering och techbranschen.

  Fyll i din mejladress så ses vi i inkorgen inom kort! ✉️

   Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.