86. Lägesuppdatering – Internationell rekrytering med Med Johanna Lennartson – Director of Operations på NIMMERSION

Podd om internationell rekrytering med Johanna Lennartson
I det här extrainsatta avsnittet pratar vi om hur Covid-19 påverkar de utländska talanger som befinner sig i Sverige på arbetstillstånd. Hur fungerar Migrationsverket i dessa tider och vad kommer man behöva tänka på vid förlängning av arbetstillstånden. Vad gäller när man hittar talanger som redan jobbar i Sverige för en annan arbetsgivare. Vi får svar på vad som gäller med inreseförbudet och hur det kommer påverka de talanger med arbetstillstånd som inte kunnat börja användas. Vilka är dom fyra försäkringarna vi måste ha koll på och vad händer om en person med arbetstillstånd blir uppsagd. Varför är det så viktigt med bakgrundskontroll när du anställer en person som redan arbetar i Sverige? Vi pratar också kort om läget på bostadsmarknaden och hur det fungerar att söka personnummer och öppna bankkonto just nu.
Nimmersion AB har sedan 1995 levererat tjänster inom Immigration och Relocation såsom hjälp med arbetstillstånd, folkbokföring, bostadssökning och att öppna bankkonto. Johanna Lennartson arbetar som Director of Operations.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!