53. Anna-Karin Hatt, VD Almega

Denna vecka gästas Techrekpodden av Sveriges allra första IT-minister. Anna-Karin Hatt hade innan det bland annat varit stabschef till Maud Olofsson och hade en nyckelroll i skapandet av Alliansen som bildade regering efter valet 2006. 2010 utsågs hon till IT- och regionminister och sedan IT- och energiminister i Fredrik Reinfeldts regering. Vi får höra om hur det var att sitta i regeringen och om skapandet av den digitala agendan. Anna-Karin har många intressanta tankar om  hur digitaliseringen har påverkat arbetsmarknaden, och hur den kommer påverka den svenska arbetsmarknaden i framtiden.

Idag arbetar Anna-Karin som VD för Almega som är Sveriges ledande organisation för tjänsteföretag. Idag är 40 % av alla IT-bolag inte anslutna till kollektivavtal. Vi får höra Anna-Karins tankar om varför det ser ut så och om framtiden för den svenska modellen och kollektivavtal.

 

 

Kolla också in klippet nedanför där Anna-Karin Hatt berättar om vilka fördelar det för med sig att vara medlem i Almega.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!