53. Anna-Karin Hatt, VD Almega

Denna vecka gästas Techrekpodden av Sveriges allra första IT-minister. Anna-Karin Hatt hade innan det bland annat varit stabschef till Maud Olofsson och hade en nyckelroll i skapandet av Alliansen som bildade regering efter valet 2006. 2010 utsågs hon till IT- och regionminister och sedan IT- och energiminister i Fredrik Reinfeldts regering. Vi får höra om hur det var att sitta i regeringen och om skapandet av den digitala agendan. Anna-Karin har många intressanta tankar om  hur digitaliseringen har påverkat arbetsmarknaden, och hur den kommer påverka den svenska arbetsmarknaden i framtiden.

Idag arbetar Anna-Karin som VD för Almega som är Sveriges ledande organisation för tjänsteföretag. Idag är 40 % av alla IT-bolag inte anslutna till kollektivavtal. Vi får höra Anna-Karins tankar om varför det ser ut så och om framtiden för den svenska modellen och kollektivavtal.

 

 

Kolla också in klippet nedanför där Anna-Karin Hatt berättar om vilka fördelar det för med sig att vara medlem i Almega.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret om du är i behov av IT-rekrytering eller har andra frågor.


  Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.

  Läs mer

  Hej, och välkommen att signa upp dig till Ants nyhetsbrev! 👋

  Vi gillar att kunskapsdela och vill gärna göra det med dig! Om du signar upp på vårt nyhetsbrev kommer du en gång i månaden få ta del av våra bästa tips och insights om techrekrytering och techbranschen.

  Fyll i din mejladress så ses vi i inkorgen inom kort! ✉️


   Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.