198. Employer Branding i Tech-sektorn med Martin Solaja, grundare av Embrando

Ny säsong och i detta avsnitt av Techrekpodden träffar vi Martin Solaja, grundare av Embrando, ett konsultbolag specialiserat inom Employer Branding. Med erfarenhet inom talent acquisition och marknadsföring från bland annat sin tid på Ants ger Martin insikter i hur företag bygger ett varumärke inom tech-sektorn.

Vi utforskar hur företag skapar synlighet med en genomtänkt strategi och vikten av contentdriven marknadsföring. Genom att lyfta fram berättelser från organisationen och dess medarbetare formar företagen en tydligare bild av sitt employer brand.

Hur identifierar ett företag sitt EVP? Vad attraheras potentiella kandidater av och vad får dem att stanna? Martin delar sina tankar kring Employer Branding inom rekrytering och betonar hur viktigt det är att inkludera marknadsavdelningen i denna process.

Diskussionen tar sig in på användningen av ”paid social media” och organiska inlägg på sociala medier för att nå passiva kandidater samt metoder för innehållsdistribution. Andra nyckelämnen inkluderar mätning av data, utforskning av ”dark social” och aktuella trender inom talent acquisition.

Avslutningsvis belyser Martin hur AI kan påverka talent acquisition och marknadsföring samt ger tips på användbara verktyg för de intresserade.

Dyk ner med oss i denna fascinerande värld av Employer Branding!

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!