Agil och fördomsfri rekrytering med Vidispine

Vidispine utvecklar avancerade system för video- och bildhantering som driver stora medieproduktionssystem runt om i världen. Grunden för verksamheten är en API-baserad videoplattform. Företaget är i en expanderingsfas och är därför i behov av ny arbetskraft och förstärkning i de olika teamen. Under Ants uppdrag hos Vidispine rekryterades en Senior Developer, en Frontend/UI Designer, en API Developer, en Technical Project Manager samt en Cloud Expert/AWS developer.

Personal på ants rekryteringsbyrå

Rekryteringsprocessen

Redan innan projektet med Ants drog igång hade Vidispine insett att för att kunna expandera och lyckas globalt måste man också vara öppen och genomföra en fördomsfri rekrytering. De välkomnade därför kandidater oberoende av faktorer så som nationalitet, kön eller språk. Vidispine såg alla kandidater som en tillgång vilket gav en smidig rekryteringsprocess.

Kommunikationen mellan oss på Ants och Vidispine har fungerat smidigt under hela projekttiden. Genom ett agilt samarbete kunde vi tillsammans se till att rekryteringsprocessen fungerade så bra som möjligt hela tiden. Vidispine gav oss även ett stort förtroende och fria händer under de fyra månader vi arbetade tillsammans. Vi värdesatte daglig kommunikation och snabb feedback.

Resultat

Samarbetet med Vidispine resulterade i sammanlagt fem tillsättningar. Marcus Grindange som är COO på Vidispine är väldigt nöjd. – ”Vi behövde snabbt rekrytera flera nya medarbetare till olika roller under en period. Jag hade kontakt med många olika rekryteringsföretag, men Ants affärsmodell med en rekryteringskonsult på plats på vårt kontor gillade vi. Vi uppskattade det enkla sättet att göra avstämningar, till exempel gå igenom kravprofiler, diskutera CV och boka intervjuer. Vi jobbade verkligen agilt. Resultatet var mycket bra, vi fick in flera duktiga medarbetare till en bra kostnad”

Vi uppskattade det enkla sättet att göra avstämningar, till exempel gå igenom kravprofiler, diskutera CV och boka intervjuer. Vi jobbade verkligen agilt.

I och med Vidispines expanderingsfas hjälpte vi också till att hitta framtida kandidater. Vi skickade proaktivt ut mejl till potentiella kandidater som matchade kravprofilen och informerade dessa om att Vidispine kommer vilja anställa ännu en teknisk projektledare inom en snar framtid. Detta gav goda resultat och vi kunde presentera flera intresserade kandidater som Vidispine kan kontakta när det blir aktuellt att ta upp rekryteringen igen.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

  Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.

  Läs mer

  Hej, och välkommen att signa upp dig till Ants nyhetsbrev! 👋

  Vi gillar att kunskapsdela och vill gärna göra det med dig! Om du signar upp på vårt nyhetsbrev kommer du en gång i månaden få ta del av våra bästa tips och insights om techrekrytering och techbranschen.

  Fyll i din mejladress så ses vi i inkorgen inom kort! ✉️

   Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.