Chef och utvecklare till konsultbolaget IP-Solutions

Logo IP-solutions

Utmaning och problembeskrivning

IP-Solutions beskriver sig själva som nördar – på riktigt. De är ett mindre konsultföretag bestående av superspecialister inom datakom/telekom. Många av konsulterna har jobbat en längre tid på företaget och har varit med och gjort dem kända inom sin nisch. Under våren har företaget haft ett stort rekryteringsbehov men haft det svårt att få tiden att räcka till sourcingarbete för att hitta rätt kandidater. Det är svårt att sätta en person heltid på sourcingarbete när man är ett mindre företag och dessutom inte har tillgång till alla verktyg som finns. Linda Stüve, rekryteringsansvarig på IP-Solutions, berättar att Ants affärsmodell var den största anledningen till varför de valde att samarbeta för att lösa problemet:

”Er arbetsmodell, att ni vill vara på plats hos kunden som en del av kundens verksamhet, är ett sätt att komma närmare kunden. Jag tycker att det är en bra affärsmodell.”

Samarbete och rekryteringsprocessen

 Linda fortsätter att berätta om samarbetet och rekryteringsprocessen:

Samarbetet har fungerat smidigt. Ants hittade en researcher som passade väldigt bra på IP-solutions och som kunde sätta sig in i vår verksamhet. Researchern tog på ett professionellt sätt an sig uppgiften med ödmjukhet och stolthet och det uppskattar vi verkligen. Han har searchat, bokat in intervjuer, uppdaterat platsannonser och skapat förtroende för kandidaterna som kommer in i process. Han var även den som hoppade upp och hälsade på kandidater när de kom in för intervju och därmed tog det hela lite längre. Även uppföljningen med rekryteringsansvarig har varit väldigt positiv, likaså statistiken. Ni visade hela tiden hur långt ni kommit, hur många ni kontaktat, vilka ni ringt, vilka vi skulle gå vidare med och pushade oss i rätt riktning”.

Resultatet

Samarbetet resulterade i att IP-Solutions har förstärkt sitt team med en ny konsultchef och en till systemutvecklare. Linda berättar:

Systemutvecklaren börjar efter sommaren och konsultchefen som redan har börjat är vi så nöjda med, det är så rätt. Han är verkligen en kanonrekrytering”.

Hon tillägger även något som IP-Solutions tar med sig från samarbetet:

Det vi har lärt oss från samarbetet är att vi varit lite för långsamma. Vi har varit lite sega och inte vågat gå på. Vi har lärt oss att man måste ha ett högre tempo med tanke på hur marknaden ser ut idag. Vi har börjat rekrytera i ett högre tempo tack vare er”.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!