Lyckad IT-rekrytering till Bits Data

Dator med kodning

BITS DATA utvecklar idag IT-lösningar till världsledande bolag som Scania, Volkswagen, Audi och Skoda. Deras IT-portfölj är inriktad på system som stödjer kundernas kärnverksamhet, men även olika smarta system och lösningar som underlättar för kundernas vardag. BITS DATA är ett etablerat och lönsamt företag som idag omsätter omkring 115 miljoner/år. Under vårt samarbete blev vi inspirerade över den värme och sunda personalpolitik som BITS DATA för. Med fokus på kompetensutveckling, goda personalvillkor och god work-life balance kan vi varmt rekommendera BITS DATA som arbetsgivare för den som vill jobba i Stockholms södra region.

Bakgrund och problem
George Diab, produktutvecklingschef på BITS DATA berättar: ”Vi har prövat väldigt många olika sätt att jobba med rekrytering med blandade resultat. Jag fastnade speciellt för Ants och er modell som ni använder er utav där ni sitter ute hos kunden och jobbar i kundens namn och kombinerar detta med uppsökande verksamhet. Jag upplever att många av era konkurrenter jobbar lite i samma spår, det är lite fabrik över det hela och de tacklar problemen väldigt traditionellt till skillnad från er som kommer med nya lösningar, idéer och fokuserar mer på uppsökande verksamhet”.

“Jag tycker att er modell fungerade väldigt bra för oss. Med andra leverantörer kunde jag uppleva att jag inte visste vad som hände i rekryteringen”

Lösningen och rekryteringsprocessen
George berättar vidare ”Jag tycker att er modell fungerade väldigt bra för oss. Med andra leverantörer kunde jag uppleva att jag inte visste vad som hände i rekryteringen. Jobbade dem verkligen med uppsökande verksamhet eller vad det bara ansökningar som de bokade in till oss? Ni sitter ute hos kunden och man kan faktiskt se att ni jobbar i vårt namn. Allt det ni gör är också väldigt transparent med täta uppföljningar och en rak kommunikation”.

George vill också lyfta Samuel som var rekryterande konsult från Ants och också den som höll första intervjuerna i processen. ”Samuel gjorde också ett otroligt bra jobb med intervjuerna och folk blev genuint intresserade av rollerna och vårt företag. Oavsett vilka frågor jag ställde er så kändes det som han hade ställt samma fråga till kandidaten. Ni lyckades verkligen sälja in oss bra och ge en proffsig mottagning vilket förstås är väldigt viktigt för att lyckas i en rekrytering”.

”Tidigare har det också känts som att det är kandidaterna som väljer om de vill ha jobbet eller ej. Med er blev det tvärt om. Ni fick kandidaterna att känna att de måste kämpa. Att det här var en roll som de vill ha och att det faktiskt fanns konkurrens vilket det också gjorde” George Diab, produktutvecklingschef för BITS DATA.

Resultatet

Den största utmaningen var att finna en senior teknisk produktansvarig som skulle matcha de höga kraven som BITS DATA ställer på sina medarbetare. George Diab avslutar: ”Ni lyckades verkligen få fram flera bra kandidater. Vår nya PA börjar om ett par veckor och Sebastian som redan börjat i vårt utvecklingsteam börjar nu bli varm i kläderna. Alla jag talar med tycker det är en bra rekrytering. Jättetrevlig och engagerad kille. Han är precis så bra som vi hade hoppats att han skulle vara”.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!