Kommunikation och korta beslutsvägar – nyckeln till ett framgångsrikt samarbete hos Ants och RedBridge/Binero

Skapa en attraktiv karriärsida med Ants

Bakgrund

I mars 2022 startade Ants Tech Recruiters och RedBridge/Binero upp sitt samarbete där vi fick i uppdrag att rekrytera systemutvecklare, drift- och infrastrukturspecialister. Några månader tidigare gick RedBridge och Binero ihop och Ants kom in i en fas där sammanslagningen precis startat.

RedBridge är ett bolag som grundades 2003 med idén att hjälpa företag till mer kostnadseffektiv och dynamisk IT med hjälp av open source-lösningar: öppen källkod och öppna standarder. RedBridge är pionjärer inom öppen källkod och specialister inom automatisering av digital infrastruktur, modern applikationsutveckling och containerteknologi. Binero är ett bolag som möjliggör hållbar digital utveckling för företag och organisationer med kvalificerade behov inom molntjänster och IT-infrastruktur från deras klimatcertifierade datacenter. I dagsläget är RedBridge/Binero ett bolag inom molntjänster, kubernetesdrift, datalagring och IT-konsulter med cirka 60 medarbetare och kontor i centrala Stockholm.

Samarbete & rekryteringsprocess

RedBridge anlitade en Talent Acquisition-konsult som tillsammans med Talent Acquisition-Manager arbetar för att driva rekryteringsarbetet framåt och skapa ett bra och långsiktigt samarbete. TA-konsulten driver det operativa arbetet framåt och TA-Managern stöttar och agerar bollplank vid uppkomna utmaningar.

I samarbetet har Ants stöttat RedBridge i att sätta upp kravprofiler, skriva annonser, sourcing, telefonintervjuer samt stöttning i övriga delar av rekryteringsprocessen för att skapa effektiva och tillförlitliga processer. Genom att aktivt approchera inaktiva kandidater har inflödet varit stort och RedBridge/Binero har fått träffa flera kandidater som har matchat de krav och önskemål som funnits i de olika rollerna.

Till en början fokuserade vi på rekrytering av systemutvecklare, drift- och infrastrukturspecialister. Efter kravprofilstagning och bearbetning av annonser startade vi upp vårt arbete med sourcing för att hitta rätt profiler och kandidater till våra processer. Efter ett par veckor uppstod behövet av att rekrytera en produktägare för RedBridges containerplattform, något som vi på Ants med glädje tog oss an.

Samarbetet med vår TA-konsult har varit mycket positivt. Dels för att han tog sig tid att förstå vår verksamhet och dels för att samarbetet präglas av en ömsesidig förståelse för såväl behoven och utmaningarna som kan uppstå i rekryteringsarbetet.

Daniel Pfeifer, Principal Consultant, RedBridge

Resultat & framgångsfaktorer

Rekryteringsarbetet fungerade bra och RedBridge fick träffa kandidater inom systemutveckling, drift, infrastruktur samt produktägare. Vi lyckades rekrytera tre drift- och infrastrukturspecialister, en systemutvecklare samt en produktägare under samarbetets inledande månader. Under hösten fortsatte projektet med IT-rekrytering av befintliga roller samt ett utökat samarbete då vi fick förtroendet att rekrytera observability-konsulter, säljare till RedBridge.

Genom RedBridges samarbete med Ants har vi gjort tio tillsättningar sedan mars i fjol inom systemutveckling, drift, infrastruktur, produktägare, observability och försäljning. Nycklar till ett lyckat samarbete har varit bra och tydlig kommunikation, där vi arbetat nära och på plats hos RedBridge, och så även haft snabba vägar till beslut. RedBridge har genom sin pragmatism och öppenhet kunnat se nya vägar och möjligheter för att lyckas med rekryteringarna. Detta har även lett till att ett kontor med fyra nya medarbetare har öppnats i Helsingborg.

Genom vår kunskap inom IT-rekrytering har vi snabbt lyckats hitta rätt kandidater som har lett till snabba och kostnadseffektiva rekryteringar. Vi på Ants är glada för ett gott och långvarigt samarbete med RedBridge och ser fram emot att fortsätta rekrytera tillsammans mer er!

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!