Internationell IT-rekrytering med Benify

Tidigare skrev vi om att Ants startar ett projekt inom internationell rekrytering med Benify. Målet var att rekrytera javautvecklare från mellanöstern. Tanken var att göra ett urval i Sverige som vi tillsammans med Benify skulle träffa i Istanbul. På grund av oroligheter i Istanbul blev detta inställt. På grund av detta bjöd in kandidaterna till Benifys kontor i Göteborg istället.

Resultatet

Resultatet blev att fem kvinnor och fyra män blev inbjudna till Benifys huvudkontor. Av dessa nio har nu tre kvinnliga seniora javautvecklare anställts. Förutom att det här är ett tids- och kostnadseffektivt sätt att rekrytera på, visar projektet att det finns ett stort intresse bland utvecklare utomlands att flytta hit och jobba inom den svenska IT-sektorn.

Sofia Oden som har arbetat som rekryteringskonsult under projektet är positiv till utvecklingen:

”Känns otroligt kul att Ants tillsammans med Benify har drivit igenom detta projekt trots att vägen dit inte hela tiden varit rak. Att se det ökade intresset för Sveriges växande tech-sektor är positivt med tanke på den fortsatt rådande bristen på arbetskraft, det visar på att vi kan fortsätta jobba mer med internationell rekrytering. Sen är det såklart extra kul att Benify har förstärkt sitt utvecklingsteam med tre grymt duktiga utvecklare.”

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

  Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.

  Läs mer

  Hej, och välkommen att signa upp dig till Ants nyhetsbrev! 👋

  Vi gillar att kunskapsdela och vill gärna göra det med dig! Om du signar upp på vårt nyhetsbrev kommer du en gång i månaden få ta del av våra bästa tips och insights om techrekrytering och techbranschen.

  Fyll i din mejladress så ses vi i inkorgen inom kort! ✉️

   Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.