Internationell Rekrytering

Ants Tech Recuiters har tagit fram program för att introducera högutbildade utvecklare från omvärlden till den Svenska IT-branschen. Det finns många fördelar för företag som är beredda att söka internationellt efter personal. Eftersom det råder brist på högutbildade specialister i Sverige och Stockholm är det i vissa fall en förutsättning för att finna de resurser man söker. I ett internationellt perspektiv finns det gott om spetskompetens som kan tänka sig en framtid i Sverige om förutsättningarna är de rätta. I många fall flyr man kriser eller politiskt instabila områden. I många fall lockas man av olika förutsättningar som råder i Sverige. Sällan är det ekonomin som driver. Som högutbildad inom IT finns många möjligheter till högre löner i andra länder. Lockelsen i en framtid i Sverige ligger framförallt i den stabila politiska situationen och de trygga sociala systemen. Ofta nämns föräldraförsäkringen och de generösa semesterlagarna som attraktiva i en global jämförelse.

Dock finns utmaningar som ligger i vägen för våra kunder när de vill söka sin personal internationellt. Ants Tech Recruiters har genom sina internationella program tagit fram lösningar på problemen som annars kan omöjliggöra en framgångsrik långsiktig anställning för kandidaten eller arbetsgivaren. Exempel på utmaningar är:

• Det krävs speciella sökprocesser för att identifiera kompetenser utanför Sverige. Ants har kontinuerlig kontakt med många lokala nätverk utomlands i intressanta områden som Estland, Indien, Pakistan, Iran, Syrien m.fl.
• En del av utvärderingsprocessen av kandidater bör ske på distans. Ants har test- och utvärderingssystem som fungerar internationellt och genomför regelbundet intervjuer över Skype.
• Byråkrati, visaregler och kontakt med myndigheter är en trög och i vissa fall komplicerad process. Ants har år av erfarenheter vad gäller administration och byråkrati som behöver hanteras när man anställer personal från utlandet.
• Språkliga utmaningar. Utöver goda kunskaper i engelska kräver många kunder även olika nivåer av kunskaper i svenska. Ants har genomfört flera intensivkurser där deltagarna under tre månader når en oväntat hög nivå i det svenska språket. Genom att göra tester i språkinlärningsförmåga i urvalsprocessen till kurserna, välja speciellt motiverade deltagare och genomföra kurserna tillsammans med svensklärare med lång erfarenhet av intensivutbildning i språk ges förutsättningar att bli flytande i svenska på tre månader.
• Närhet till näringsliv. Ants introducerar deltagare i de internationella programmen till sina framtida arbetsgivare enligt en beprövad och strukturerad modell. Modellen innehåller bland annat introduktion till vissa företagsspecifika förutsättningar såsom metodik, system m.m. Även vissa kulturella aspekter adresseras tydligt och eventuella utmaningar hanteras.
• Ants jobbar aktivt med att bidra till lösningar vad gäller boende i Stockholmsområdet. Både kontakter och finansiering är viktiga delar i vad Ants kan tillföra.

Läs mer om våra internationella program på vår kunskapsbank och bland våra kundcase.

Fyll i formuläret längst ned så kontaktar vi dig och berättar mer!

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!