HR Business Partner

HR Business Partner är en person som hjälper ledningen i ett företag med strategi. Affären ligger i fokus men man tar ut riktningen utifrån HR-perspektivet. Den strategiska utmaningen att säkerställa rätt kompetenser och resurser i ett företag blir allt större. Utväxlingen om man har rätt kompetens på plats och får ut maximalt av den är så stor att det är ofta framgång med detta som avgör hur väl ett företag lyckas med tillväxt och lönsamhet. Inte konstigt då att rollen som HR Business Partner blir allt viktigare. Men hur ser du till att den HR Business Partner har vad som krävs för att inte hamna efter i utvecklingen?

Personal från Ants sitter vid ett bord, mittemot sitter en kund. De diskuterar hur rekrytering kan hjälpa kunden.

Rekrytera HR Business Partner? Eller kanske ta in en som konsult? Kanske är det bättre att ta in hela funktionen med hjälp av extern part? Digitaliseringen utmanar HR Business Partner allt mer och det är lätt att halka efter. Roller blir allt bredare och kraven på spetskompetens allt djupare. Hur undviker man som organisation att hamna efter i utvecklingen?

HR Business Partner är en klassisk roll inom HR. Kompetensbrist och digitalisering har skapat nya förutsättningar för bolag att hantera. Det är en tid när HR blir allt viktigare. Mer och mer av affären bygger på att få in rätt medarbetare och kompetens. I den hårdnade konkurrensen om experter blir det även svårare att behålla de man har. Affären handlar allt mer om humankapitalet.

Utbilda och utveckla HR Business Partner

Har du redan HR Business Partner på plats (eller du kanske är en själv)? Då är nästa steg att få ut mer av rollen.

Ett av de viktigaste uppgifterna hos en HR Business Partner är att se till att anställda i ett bolag har rätt kompetens och lyckas i sina roller. Det innefattar att se till att anställda vidareutvecklas och följer med i den tekniska utveckling som går allt snabbare. Men vad händer om din HR Business Partner själv inte följer med i utvecklingen?

Ants HR Tech har ledarskapsprogram som ger ett kontinuerligt lärande. Med oss som partner för din chefsutveckling kommer din HR Business Partner trivas bättre i sin roll och framför allt lyckas bättre.

Läs mer om våra chefsutbildningar, vårt ledarskapsprogram och annan chefsutveckling:

Rekrytera HR Business Partner

HR Business Partner är en roll som verkligen kan göra skillnad. Att i högsta ledningen få in det rätta HR perspektivet kan vara avgörande för att lyckas bygga det humankapital som krävs för att genomföra och lyckas med affären. Men rollen som HR Business Partner har blivit allt tuffare.

Många HR Business Partner med lång erfarenhet saknar det digitala perspektivet. Digital strategi är helt avgörande i en tid där tekniken förändrar allt. Det finns såklart personer som lyckas kombinera erfarenhet med digitala insikter och nytänkande. Att rekrytera en person av den kalibern kan göra all skillnad. Men ett alternativ är att ta in en konsult eller en HR Business Partner i form av en extern leverantör.

HR Business Partner som Konsult

Att ta in en konsult som HR Business Partner kan underlätta för företag som vill hänga med i den digitala utvecklingen och speciellt på HR-sidan. Det är lättare att få in både spets och breddkompetens när man tar in konsult och det är lättar att justera och komplettera om perspektiv och kompetenser saknas i uppdraget. Ännu tryggar är dock att kombinera konsultuppdrag med en HR Business Partner i form av ett konsultbolag som ansvarar för att hantera hela uppdraget inklusive spets och bredd.

Vad inkluderas i HR Business Partner

En HR Business Partner bör såklart hantera alla klassiska HR perspektiv såsom Arbetsrätt & förhandling, Omställning och avveckling, Arbetsmiljö, Performance Management, Lön & Belöning (Comp & Ben) m.m. Men även dessa förändras i digitaliseringens spår och dessutom seglar nya potentialer och utmaningar upp som blir allt viktigare. HR  Tech,  HR-audit, Talent Acquisition och Digital HR är exempel på områden som det pratades mkt lite om för 15 år sedan men som nu är på allas läppar.

Kort sagt föreligger stora risker ha anställd HR Business Partner eller rekrytera funktionen långsiktigt. Rätt utfört är det helt rätt men med fel person riskerar man halka efter.

Ants HR Tech är en HR Business Partner

Ants HR Tech har vuxit fram ur Ants framgångsresa inom IT-rekrytering och Tech Talent Acquisition. Att befinna sig i tech är att befinna sig i framkant. Det var inom tech konkurrensen om talangerna hårdnade tidigast och det är där den är som störst. Det är även inom tech framtidens system och lösningar växer fram..

Ants organisation har alltid satsat mycket på ledarskap. När vi nu kombinerar vårt HR-ledarskap med digital HR har vi förutsättningar att hjälpa kunder med HR Business Partner utifrån ett Tech-perspektiv.

Kontakta oss så ser vi över dina behov och berättar mer om vad vi kan göra tillsammans.

rekryterare

Läs mer om framtiden för HR Business Partner modellen:

http://5 Future Prospects For The HR Business Partner Model

Läs mer om Ants IT-rekrytering

Här finner du mer info om vår IT-rekrytering: https://ants.se/it-rekrytering/

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

  Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.

  Läs mer

  Hej, och välkommen att signa upp dig till Ants nyhetsbrev! 👋

  Vi gillar att kunskapsdela och vill gärna göra det med dig! Om du signar upp på vårt nyhetsbrev kommer du en gång i månaden få ta del av våra bästa tips och insights om techrekrytering och techbranschen.

  Fyll i din mejladress så ses vi i inkorgen inom kort! ✉️

   Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.