Getswish och Ants uppnår effektiva resultat tillsammans

Ett samarbete präglat av tillit, närvaro på Getswish kontor och långsiktighet var några av de faktorer som resulterade i framgångsrika resultat. Genom ett proaktivt rekryteringsarbete på både operativ-och strategisk nivå tillsattes 25 nya kollegor i Seniora Systemutvecklarroller, till Plattformsteamet och inom IT-säkerhet.

Om Getswish

Swish lanserades 2012 och har sedan dess blivit hela Sveriges betalapp och en av de största mobila betalningslösningarna i Europa. Bolaget Getswish AB ansvarar för Swish infrastruktur och tjänster, dess regelverk och varumärket Swish. Med 8,4 miljoner svenskar och 325 000 företag som användare, strävar Getswish konstant efter nyskapande och fortsätter ligga i framkant inom branschen.

Behov och roller

I början av 2023 stod Getswish inför en utmaning: att effektivt och hållbart bygga upp sin IT- och techavdelning. För att möta detta behov inleddes ett samarbete med Ants Tech Recruiters. Ett år senare har samarbetet gett möjligheten till 25 nya talanger att entra Getswish, både i Stockholm och Östersund. Den främsta strategin för att nå rekryteringsmålet var att låta Ants Talent Acquisition-konsult Emma Berglund integreras med organisationen från dag ett och skapa en helhetsbild av både rekryteringsbehov och företagskultur.

Samarbetet inleddes med att attrahera och rekrytera seniora backendutvecklare och specialister inom IT-säkerhet. Därefter fortsatte en omfattande tillväxt av hela IT-och techavdelningen med flera nyckelroller, såsom Head of IT Backoffice & Security, Head of Development och Information Security Officer. Under årets gång ökade även behovet av expansion inom Plattformsteamet, för att stötta utvecklarsidan.

Några konsulter sitter tillsammans vid ett bord och samtalar

Framgångsfaktorer i samarbetet

Integrerad del av Getswish

Möjligheten att arbeta på plats på Getswish kontor flera dagar i veckan har genererat en djupare förståelse för företagskulturen, organisationens behov och skapat en effektiv kommunikation med befintliga medarbetare. Det i sin tur har främjat en realistisk förväntansbild av företagskulturen i dialog med kandidater.
Ett nära samarbete med rekryterande chefer och utvecklarteamen har resulterat i snabbare identifiering av önskade kompetenser och personliga erfarenheter. Tillsammans har kravprofilen löpande kunnat justeras utefter feedback och behov vilket ökat transparensen genom hela rekryteringsprocessen.

Strategiska rekryteringsinsatser

Utöver huvudfokus på det operativa rekryteringsarbetet har ett proaktivt- och strategiskt rekryteringsarbete fortlöpt under hela samarbetet. Det har i sin tur skapat goda förutsättningar att effektivisera rekryteringsprocessen från början till slut. De strategiska rekryteringsinsatserna har omfattat arbete med pre-och onboarding för IT och tech, framställning av material och guider för techrekrytering hos Getswish och ett lyckat rekryteringsevent i Östersund.

Getswish People & Culture har kontinuerligt involverats i samarbetet, vilket skapat en effektiv hantering av administrativa processer som till exempel kontraktsskrivning och onboarding. Tillsammans har även ett nytt förmånsblad tagits fram vilket informerats om i rekryteringsprocessen och uppskattats av kandidaterna.

 

‘’Vi anser att en förutsättning för en lyckad rekrytering är att kunna förmedla vår företagskultur, som vi lägger stor vikt vid, samt ge en rättvis och transparent bild av oss som arbetsgivare. Att Ants har arbetat fysiskt på plats hos oss under en längre tid har skapat goda förutsättningar för detta, liksom förmågan att vara lyhörd gentemot samtliga intressenter.’’

– Malin Nordin-Olofsson, People & Culture, Getswish

Rekryteringsmål och resultat

Efter ett framgångsrikt samarbete som sträckte sig i strax över ett år gick vi i mål med 25 stycken rekryteringar och Getswish IT-och techavdelning växte med 238 % mellan februari 2023- mars 2024.

Sammanfattningsvis har den goda dialogen med rekryterande chefer-och team, HR och Getswish CTO möjliggjort ett samarbete där vi tillsammans tog oss igenom de förväntade rekryteringsmålen- och mer därtill.

 

Vill du ha hjälp med IT-rekrytering? Hör av dig!

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!