Framgångsrikt samarbete med MSAB

Det svenska företaget MSAB är världsledande inom digital kriminalteknik, deras programvara XRY har sedan 2003 använts av brottbekämpande myndigheter för att snabbt och effektivt hämta data från mobiltelefoner. Idag används deras produkter i över 100 länder av polis, försvar, statliga underrättelsetjänster och forensiska laboratorier för att undersöka brott, utreda bedrägerier och bekämpa korruption.

En global marknad och en stark efterfrågan på bolagets produkter, har resulterat i ett rekryteringsbehov av fler kollegor. I mars 2021 inleddes ett samarbete mellan Ants och MSAB. Till att börja med rekryterades två konsulter på deltid. I dessa rekryteringar har Ants bidragit med annonsering, sourcing, telefonintervjuer och koordinering i rekryteringsprocesserna. Kandidaterna var lockade av bolaget tack vare innovativ teknik och den samhällsnytta som MSAB bidrar till.

Läs mer om hur vi på Ants arbetar med IT-rekrytering i Stockholm. 

”Ants har koll på det mesta inom rekrytering. Vi har regelbundna veckomöten, bra uppföljning, tydliga KPI:er och de finns alltid där för stöttning och som bollplank under processerna. Samarbetet har fungerat mycket bra! Vi har jobbat tillsammans med tre rekryterare och en Talent Acquisition Manager som alla levererar på hög nivå. De har haft koll på läget samt har väl inarbetade processer som gör att arbetet flyter på i bra
takt.”

Ida Toivonen, HR-koordinatior på MSAB

Ants har koll på det mesta inom rekrytering. Vi har regelbundna veckomöten, bra uppföljning, tydliga KPI:er och de finns alltid där för stöttning och som bollplank under processerna.

MSAB har använt sig av Ants annonspaketet, vilket innebär målstyrd annonsering gentemot kandidater på Facebook, Instagram och LinkedIn, vilket har lett till ett flertal tillsättningar. Ants har fungerat som rådgivande funktion till rekryterande chefer. Tack vare flexibilitet och en öppen dialog har samarbetet blivit
framgångsrikt.

”För att lyckas med vår rekrytering har det alltid varit viktigt att nå ut med vilka produkter vi utvecklar och hur dessa bidrar till ett bättre samhälle. I samarbetet med Ants har vi hittat en partner som kan förmedla detta lika bra som vi själva.

I ett växande bolag med flera öppna rekryteringar, skiftande prioriteringar och ibland inte så glasklara rekryteringsprofiler har det varit oumbärligt att jobba med en så flexibel partner som Ants. Det har varit som att jobba med en intern rekryteringsfunktion där vi kunnat hantera uppkomna situationer på ett sätt som blivit bra både för kandidaten och oss.”

Joakim Grundwall, CTO på MSAB

Hos MSAB har Ants bland annat rekryterat; utvecklare inom C++ och C#, Technical Writers, Engineering Managers, rekryterare, IT-tekniker och Product Managers.

Är du intresserad av att jobba med brottsbekämpning? Kolla in MSABS:s karriärsida!

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!