Fem snabba med vår researcher Henrietta

Henrietta svarar på 5 frågor

Henrietta har gjort succé på Ants. Gång på gång landar hon rekryteringar åt de kunder som har nöjet att ha henne som researcher. Här kommer en kort intervju med en talang som är på god väg att blir ett proffs:

1. Varför valde du att börja på Ants?

Jag ville jobba på ett ungt och kreativt företag och fick redan under intervjuerna det intrycket av Ants. Här finns mycket energi och höga ambitioner. Att få möjlighet att jobba som konsult och få bred erfarenhet av rekryteringsbranschen lockade också.

2. Vad är din roll på Ants?

Jag jobbar idag som Talent Acquisition Consultant. Rollen innebär att jag som konsult jobbar för en eller två kunder i taget som researcher. Jag sitter måndag till torsdag hos kunden och på fredagar internt med kollegorna på Ants. Min främsta arbetsuppgift är att koordinera stora delar av de rekryteringsprocesser jag jobbar med. I arbetsuppgifterna ingår att formulera kravprofiler, skriva annonser, söka fram kandidater, hålla telefonintervjuer och ta referenser.

3. Vad har varit mest lärorikt under din första tid här?

Ett av mina första uppdrag var på Tobii som är ett internationell IT-företag med en riktigt cool produkt, eyetracking! Eftersom jag sitter på plats hos Tobii får jag möjlighet att ta del av deras kompetens vilket har varit väldigt utvecklande. Det har gett mig en större inblick i det faktiska arbetet som en HR-funktion gör och vad en karriär inom HR kan innebära.

4. Vad motiverar dig att gå till jobbet på morgonen?

En stor och klyschig anledning till att jag valde HR är för att jag vill jobba med människor. I min roll idag får jag verkligen göra det. Jag pratar dagligen med personer över hela världen med olika kompetenser och bakgrunder vilket är något jag verkligen tycker är roligt. Eftersom jag nyligen tog examen är det också viktigt för mig att utvecklas professionellt vilket jag gör varje dag både genom Ants och på plats hos min kund Tobii.

5. Vad möter du för utmaningar i din roll?

Att jobba med rekrytering i IT-branschen är en utmaning men en kul sådan! Det är många företag som vill åt samma kompetenser och det blir därför viktigt att vara kreativ och hitta nya tillvägagångssätt. Trots att jag är konsult och sitter hos min kund känner jag hela tiden att jag har mina kollegor på Ants i ryggen. Fredagarna på Ants blir såklart extra viktiga då det ger oss en möjlighet byta erfarenheter från veckan och bolla frågor som kommit upp.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!