Fem års samarbete mellan Ants och Star Stable Entertainment

Samarbetet mellan Ants och Star Stable Entertainment (SSE) inleddes 2018 och sedan dess har Ants varit en rekryteringspartner till SSE.

Dator med klistermärken

Star Stable Entertainment har sedan 2011 förändrat spelindustrin och skapat en onlinevärld för en underrepresenterad målgrupp i spelbranschen. Idag har Star Stables flagship-produkt, Star Stable Online över 21 miljoner registrerade användare i fler än 180 länder. De senaste åren har produktlinjen utökats till musik, böcker och appar. Företaget arbetar kontinuerligt med att förbättra, utveckla och uppfylla sin vision; att på en global nivå förvandla spelindustrin till en mer öppen och inkluderande miljö. Star Stable Online handlar om att uppmuntra unga tjejer att arbeta tillsammans och lösa problem, samtidigt som de utforskar en storskalig fantasivärld från en hästrygg.

Konsult som arbetat med IT-rekrytering hos sin kund sitter i en fåtölj med sin dator framför sig.

Behov

I slutet av 2021 synliggjordes ett rekryteringsbehov av flertal roller till SSE och ett tredje samarbete med Ants startades för att attrahera rätt techkompetens och matchande kandidater. Knappt ett år senare gick vi i mål med 8 IT-rekryteringar av seniora utvecklare i roller som iOS-utvecklare, Android-utvecklare, Backend-utvecklare, Fullstackutvecklare och Gameplay Programmer. Det täta samarbetet mellan Ants och SSE gav goda förutsättningar för att nå ett lyckat slutresultat och att ta oss i mål med kostnadseffektiva rekryteringar. Den främsta faktorn som bidrog till ett lyckat samarbete var möjligheten att arbeta som en integrerad del av SSE.

Kundnära samarbete

Ants grundmodell har sedan 2008 varit att arbeta nära kund, i kundens namn och på plats hos kund. Under projektets gång har SSE haft förutsättningarna att arbeta i linje med Ants grundmodell. TA (Talent Acquisition)-konsulten Emma tilldelades en egen kontorsplats, vilket skapade en nära relation till organisationens kultur och en trovärdig dialog med kandidater.

Att befinna sig på plats 2-4 dagar i veckan har resulterat i ett nära samarbete med stakeholders, snabba kommunikationsvägar och effektiva rekryteringsprocesser. Emma har sedan dag ett integrerats med HR-teamet och varit en del av TA-teamet, vilket stärkt samarbetet ytterligare.

Ny rekryteringsprocess

Tillsammans med rekryterande chef togs en ny, effektivare rekryteringsprocess fram där utvecklarna från teamen involverades och bidrog med sina perspektiv.

”Detta har resulterat i en mycket smidigare och bättre rekryteringsprocess, det har sparat mig och mina medarbetare tid men även resulterat i högre kvalitet på kandidaterna i och med att de sökande har varit närmare i att möta våra behov. Mina chefskollegor har fått inspiration från vårt samarbete och process där de varit nyfikna på hur vi har gått tillväga.”

Maryam Rezaei, fd. Engineering Manager, Star Stable Entertainment

För att skapa en bra kommunikation och ett förtroende hos utvecklarna var TA-konsulten Emma delaktig i deras dagliga standups och initierade kontinuerliga synkar. Kommunikationen var A och O med både rekryterande chef och utvecklarna i teamet under varje steg av rekryteringsprocessen. Täta dialoger med återkoppling och feedback resulterade i god tillit.

”Teamet har uppskattat att de har fått ett ansikte på vem de har samarbetat med”

Maryam Rezaei, fd. Engineering Manager, Star Stable Entertainment.

Detta har resulterat i en mycket smidigare och bättre rekryteringsprocess, det har sparat mig och mina medarbetare tid men även resulterat i högre kvalitet på kandidaterna i och med att de sökande har varit närmare i att möta våra behov.

Strategiskt och operativt ansvar

Utöver det operativa arbetet med ett helhetsansvar för de olika techrekryteringarna och samarbete med stakeholders var Ants TA-konsult också involverad i det strategiska TA-arbetet. Som en del av SSE TA-team, onboardade Emma nya TA-kollegor inom sourcing och Linkedin Recruiter och tog fram tillhörande material och guider. Det strategiska arbetet omfattade också strategier för förbättring och utveckling av hela rekryteringsprocessen.

Framgångsfaktorer

Att vara en del av SSE och arbeta fysiskt på plats har skapat goda möjligheter och nya perspektiv i rollen som TA. Genom att lära känna företagets kultur och kunna förmedla en ärlig bild av arbetsplatsen bidrog det till positiva effekter för kandidatupplevelsen. En av de främsta framgångsfaktorerna i samarbetet har varit lyhördhet och att synliggöra smidiga kommunikationsvägar med stakeholders. Eftersom samarbetet pågick under en längre tidsperiod kunde en stark tillit och trygghet etableras åt båda håll.
Avslutningsvis sammanfattar SSE Head of Talent & EB, Carima El Houri samarbetet såhär:

”Samarbetet mellan Ants och SSE har varit mycket professionellt med frekventa uppdateringar, statistik och en smidig och snabb uppstartsprocess. De förstod och levererade på våra specifika behov.”

 

Läs mer om hur vi arbetar med vår IT-rekrytering. 

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!