Fartfyllt och kreativt samarbete mellan Thunderkick och Ants Tech Recruiters

Två konsulter på Ants

Thunderkick är en oberoende casinospelstudio baserad i Stockholm. Bolaget etablerades 2012 med visionen att skapa nytt innovativt innehåll. Idag är Thunderkick bestående av mer än 80 personer som alla sitter på samma kontor och är specialisterade på att skapa och tillhandahålla titlar för några av världens största operatörer.

Det som speglar Thunderkicks kultur är att trots att antalet anställda ökat, så har de lyckats att behålla den familjära känslan i bolaget. Alltid med deras byggstenar i fokus:

  • Bry sig om människor
  • Bry sig om sina kunder
  • Bry sig om sina spel
  • Och låta kreativiteten flöda fritt
En rekryterare sitter med en kandidat och samtalar

Ants krokar arm med Thunderkick

I november 2022 stod Thunderkick inför en tillväxtresa som krävde flera snabba rekryteringar. Thunderkicks HR Manager Emelie Alm träffade Ants TA manager Vilma Franzon över en kaffe och pratade igenom deras rekryteringsbehov. Därefter gick det snabbt och veckan efter var vår TA-konsult Laura och TA-Manager Vilma på ett uppstartsmöte hos Thunderkick. Där välkomnades vi med öppna armar till det härliga gänget på Vasagatan med en vacker utsikt över Stockholms takåsar.

Uppdraget var till att och börja med att rekrytera två Game Server Developers, en QA Automation Tester och en QA Game Tester. När rekryteringarna var klara fanns ytterligare behov av rekryteringshjälp. Rekryteringsprocesser sattes igång för rollerna Senior DevOps Engineer och Platform Developer. Laura var även med och drev rekryteringsprocessen för Game Mathematician.

Två rekryterare arbetar vi en laptop tillsammans i en soffa

Samarbetet och rekryteringsprojektet

Under projektets gång samarbetade vi tätt ihop med Thunderkicks HR-manager Emelie Alm. Tillsammans började vi med att gå igenom Thunderkicks behov och vilka potentiella kandidater som de ville anställa till bolaget. Vår TA-konsult Laura skapade sedan annonser utifrån kravprofilen, searchade fram kvalificerade kandidater, genomförde telefonintervjuer och skötte all den administrativa delen av rekryteringsprocessen. Laura stöttade även Thunderkicks HR-Manager Emelie med andra HR-relaterade arbetsuppgifter såsom att implementera och sätta upp Teamtailor till bolaget och stötta i övrig HR administration.

”Samarbetet med Ants var från början väldigt enkelt, både Laura och Vilma var snabba med att sätta sig in i vårt behov och vad för kompetens som vi sökte. Laura gjorde därefter ett fantastiskt jobb med search av rätt kandidat. Vi hade under hela processen täta avstämningar och jag som HR Manager var mycket delaktig i all rekrytering vilket gjorde att vi snabbt kunde fatta beslut och driva processerna framåt på ett effektivt sätt. Jag är mycket glad att vi valde att samarbeta med Ants!”

Emelie Alm, HR Manager Thunderkick

Resultat och framgångar

Samarbetet med det härliga gänget på Thunderkick sträckte sig över ett halvår och definierades av ett fartfyllt tempo och tätt teamwork. Detta resulterade i 6 stycken tillsättningar. En av framgångarna var att vår TA-konsult Laura spenderade mycket tid på plats på Thunderkicks kontor vilket bidrog till snabba beslut och korta kommunikationsvägar. Detta bidrog också till att Laura enklare kunde förmedla den härliga och familjära arbetskulturen till potentiella kandidater på ett genuint sätt.

En dator med logotyper på Ants

Behöver du också hjälp med IT-rekrytering? Hör av dig!

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!