Extern utbildning i Conducting interviews för Esatto

Conducting Interviews med Ants

I januari 2022 inleddes ett samarbete mellan Ants och Esatto där en rekryteringskonsult från Ants togs in för att hitta rätt kompetens till den digitala byrån. Byrån grundades 2013 och verkar för att stärka företag och organisationers egna kompetenser och förmågor. En förutsättning för att kunna skapa mänskligt värde i ett digitalt samhälle.

Esatto arbetar med organisationer inom en stor mängd branscher, hela spannet från start-ups till basindustrier. Det kunderna har gemensamt är att de står mitt i eller inför ett skifte, som drivs på av de många förändringstryck som formar samhället att bli mer digitalt. En gemensam nämnare bland kunderna är höga ambitioner om att förbättra vårt samhälle. På Esatto arbetar ungefär 90 medarbetare och kontor finns i Stockholm, Sundsvall och Krakow.

”Tillsammans med Ants har vi inte bara fått hjälp med toppenrekryteringar utan också inspiration och ny kunskap om hela rekryteringsprocessen men också marknadsinsikter. Med Ants ingår man ett riktigt partnerskap och de visar ett genuint intresse för vårt företag och de utmaningar och möjligheter vi har.”
– Camilla Nilzén, Affärsområdeschef på Esatto

Conducting Interviews med Ants

Flera tillsättningar har skett under våren i roller som Frontend Tech Lead, QA Specialist och Analytics Lead. I dessa rekryteringar har Ants bidragit med annonsering, sourcing, telefonintervjuer och koordinering i rekryteringsprocesserna.

Detta har inneburit ett samspel med olika chefer från olika affärsområden, vilket skapat en god inblick i de olika rekryteringsprocesserna. Processerna såg olika ut och under ett veckomöte i våras framgick det att det fanns en önskan om en genomgående rekryteringsprocess som genomsyrar Esatto. Det blev även tydligt att det fanns ett behov av att få de som är involverade i rekryteringsprocesserna att känna sig mer bekväma och förstå sin roll. Veckan därpå presenterade Ants en av sina externa utbildningar som eventuellt skulle kunna vara av intresse för Esatto, Conducting interviews, en skräddarsydd utbildning inom intervjuteknik. Kort därefter bokades ett möte in mellan Esatto och utbildare från Ants där man gick igenom behov, önskemål och upplägg.

I slutet av augusti höll våra kollegor Erika Thorslund och Elisabeth Wehlin en extern utbildning inom Conducting Interviews som skräddarsytts utefter Esattos önskemål och behov.

Conducting Interviews utbildning med Esatto

Utbildningen hölls digitalt så att kollegor från Stockholm, Umeå och Krakow kunde delta från varsina håll. Under utbildningen gick Erika och Elisabeth bland annat igenom grundläggande färdigheter för att skapa en effektiv rekryteringsprocess. Det skapades även rum för frågor och övningar som gav värde för medarbetarna på Esatto.

“Vi på Esatto har gått i mål med flera lyckade rekryteringar tillsammans med Ants. Den här utbildningen vässade mina kunskaper bland annat kring hur man ställer frågor till en kandidat. Jag fick också värdefulla insikter om vad som är bra att tänka på under rekryteringsprocessen.”
– Johan Söderberg, Head of Design & Communication på Esatto

“Det var två intressanta och inspirerade timmar som var väldigt givande för mig som utvecklare, att få nya perspektiv på rekryteringsprocessen. Det känns också bra och roligt att samarbeta tillsammans med er, då ni är moderna och professionella talangjägare.”
– Patrik Holmberg, Creative Developer på Esatto

Conducting Interviews med Ants

Vi på Ants ser framemot ett fortsatt nära och utvecklande samarbete med Esatto. Är ditt företag också intresserad av en skräddarsydd utbildning? Hör av dig till oss!

Behov av hjälp med er rekrytering? Läs mer om vår IT-rekrytering eller kontakta oss via kontaktformuläret nedan.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!