Ett framgångsrikt samarbete med AktivBo

AktivBo har utvecklat en metod som medverkar till att höja service- och förvaltningskvaliteten i fastighetsbranschen. De samarbetar idag med över 400 bostads- och fastighetsföretag i sju olika länder. Utöver de undersökningar AktivBo genomför, stödjer de även sina kunder långsiktigt i deras kontinuerliga förbättringsarbete.

Bakgrund

I och med AktivBos ökade satsning på digital utveckling, där de bland annat ska bygga ett helt nytt produktionssystem, vill de nu gå ifrån att ta hjälp av externa byråer för utveckling till att äga stora delar av kompetensen själva. AktivBo valde att utvärdera Ants modell i rekryteringen av en frontendutvecklare med kunskap inom JavaScript och Vue.js och två backendutvecklare inom PHP och MySQL.

Rekryteringsprocessen

Varje rekryteringsprocess Ants genomför utformas efter kundens behov. AktivBo valde ett deltidsupplägg med en av våra Talent Aqcuisition Consultants (TA-konsult) som administrerade samt koordinerade hela rekryteringsprocessen. Främsta sourcingkanalen i detta samarbete var search. Flera kandidater hade däremot redan exponerats för företaget genom annonseringen och var därför redan intresserade när dem kontaktades. Vi ser att search via Linkedin, Github och Google, i kombination med annonsering, har varit en värdefull strategi. Intervjuprocessen bestod av en telefonintervju som följdes av två intervjuer på AktivBos kontor. Den sista intervjun var av mer teknisk karaktär som utgick från ett case kandidaterna fick göra inför intervjutillfället. Processen innehöll även ett logiskt-analytiskt test innan TA-konsulten genomförde referenstagningen.

För att kunna vara flexibla, aktiva i processen och skapa ett bra samarbete höll vi veckovisa avstämningar med kunden. På så sätt kunde vi snabbt revidera kravprofilen och anpassa kommunikation och process efter kandidaternas och kundens förväntningar. Ants datadrivna arbetssätt gjorde det möjligt att göra träffsäkra prognoser och kvalitetsutveckla rekryteringsprocessen på AktivBo.

Särskiljande faktorer mot andra rekryteringsföretag är både engagemanget och hur Ants på djupet lär känna företaget de arbetar för, dess värderingar och varumärke.

Resultatet

Ants arbete resulterade i tre lyckade techrekryteringar, där samtliga tillsattes via search. Ants fick även möjlighet att efter dessa tillsättningar hjälpa till i rekryteringen av roller som inte var inom ramen för IT: Marknadskoordinator, Projektledare, Junior projektledare, Projektadministratör och Operations Manager. Totalt har Ants tillsatt nio tjänster under de tio månader vi jobbade med AktivBo.

”Ants överträffade våra förväntningar gällande både rekryteringsprocess och slutgiltigt resultat. TA konsulten lyckades få in ett stort urval av kandidater för varje position, trots att vår kravbild var snäv och hård. Särskiljande faktorer mot andra rekryteringsföretag är både engagemanget och hur Ants på djupet lär känna företaget de arbetar för, dess värderingar och varumärke.
Ants är också ett bolag som håller vad de lovar (mycket värt). Dvs de nyckeltal för tidsåtgång och investeringar man presenterade i införsäljningsfasen stämde väl överens med slutlig leverans och resultat. Tack vare vårt samarbete med Ants har vårt företag fått ett stort lyft i och med våra nya starka medarbetare och vi planerar att fortsätta vårt framgångsrika samarbete.”
Jon Svensson, VD på AktivBo

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!