Ett framgångsrikt samarbete med 23 tillsättningar till Cramo fortsätter

I mars 2023 påbörjades samarbetet mellan Cramo och Ants, då Cramo hade behov av att stärka upp flera team samt genomföra flertalet konsultväxlingar. Ants TA-Partner Sophie Welin har sedan september 2023 jobbat i projektet och ända sedan start har vi framförallt hjälpt Cramo att rekrytera till IT samt Fleet. Det har varit ett uppskattat samarbete som fortfarande fortlöper, där fokus just nu ligger på konsultväxlingar till Cloud Integrations teamet.

Cramo förvärvades av Boels Rental 2020 och de påbörjade sin sammanslagning 2023. Cramo har därför idag kontor i Stockholm samt i Nederländerna. Cramo är en ledande aktör inom uthyrningsbranschen och fungerar som en helhetsleverantör för uthyrning av maskiner, utrustning och tjänster. De stödjer både små och stora företag inom byggbranschen, men även industriprojekt, offentlig sektor och privatpersoner.

Två personer sitter tillsammans och arbetar på sina laptops

Cramos behov

När Sophie kom in i projektet samarbetade hon bland annat nära Software Development-teamet och fokuserade på konsultväxlingar för att stärka teamets kompetens och kapacitet. I det projektet rekryterade vi bland annat .NET utvecklare, en Domänarkitekt samt Low-Code utvecklare. Det fanns också ett behov av att stärka upp Change Office teamet, som är ansvariga för det agila arbetet framåt efter sammanslagningen. Till detta team har Ants rekryterat Test Manager, Business Analyst och konsultväxlat en Scrum Master.

Då sammanslagningen mellan Boels och Cramo fortfarande är relativt ny och företagen har kontor i både Nederländerna och Sverige, blev det en prioritet att skapa anpassade rekryteringsprocesser efter varje rekryteringschefs geografiska placering. Sophie har varit ansvarig för hela processen från kravprofil och sourcing till att ge erbjudande och skicka ut avtal.

I och med sammanslagningen har även ett nytt rekryteringssystem samt en ny karriärsida implementerats. Här har Sophie kunnat bidra med input kring employer branding och sociala medier annonsering.

Två personer sitter med ryggen åt i en soffa och en ena personen har en laptop i knät

Samarbetets framgångsfaktorer

Sophie har etablerat ett nära samarbete med HR och rekryterande chefer i både Sverige och Nederländerna. Genom ett nära samarbete med intressenter som Team Manager Karin Hagberg och andra personer i organisationen, har  vi skapat ett effektivt och smidigt flöde i rekryteringsprocessen.  Den öppna kommunikationen och det starka samarbetet har bidragit till att vi kunnat identifiera och agera på rekryteringsbehovet snabbt och effektivt. Detta har resulterat i snabba tillsättningar av kvalificerade kandidater.

“Sedan dag ett från att Sophie kom in så har hon varit mån om att förstå vårt behov, varit lösningsfokuserad och drivande i att hitta relevanta kandidater både genom sourcing och via annons. Samarbetet har hjälpt oss att sammanlagt rekrytera in tre .Net-utvecklare, en domänarkitekt, en lösningsarkitekt och två low code-utvecklare till teamet i en större konsultväxling. Vi behövde hitta balansen mellan konsulter och anställda och med hjälp av Ants hade vi alla sju nya anställda på plats inom sju månader för oss på Software Development, vilket har varit över förväntan snabbt levererat. Sophie har dragit det tunga lasset i rekryteringen och verkligen hjälpt till att effektivisera rekryteringen, där vi endast har behövt fokusera på kvalitetssäkringen av kandidater och att ta emot de nyanställda. Tack vare det nära samarbetet så har vi också hållit nere kostnaden per anställning, om man jämför med traditionell rekrytering. “

– Karin Hagberg, Team Manager

Resultat

Hittills har vi lyckats fylla 23 positioner med kompetenta individer, inklusive .NET-utvecklare, Domänarkitekt, Dataarkitekt, Test Manager, Product Owner och Scrum Master. Detta har inte bara stärkt teamens sammansättning utan också förbättrat företagets kapacitet att möta kundernas behov. Med fokus framåt på rekrytering och konsultväxling av Cloud Integration Developers, strävar vi efter att fortsätta denna positiva trend och säkerställa att Cramo förblir en ledande aktör inom uthyrningsbranschen.

 

Läs mer om vår modell inom IT-rekrytering.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!