Agil rekrytering

Två rekryterare från Ants som sitter med agil rekrytering

När vi jobbar med rekrytering vet vi att ingen dag är den andra lik och att företagens behov snabbt kan förändras. Det är därför vi jobbar agilt. Och hur klyschigt eller buzz wordigt det än kan låta, så är det något som vi sett ger effekt under alla år i branschen. Det är ju ganska rimligt att saker förändras och vi förstår att det du behöver idag kanske inte är vad du behöver imorgon. Genom att vara flexibla och lyhörda anpassar vi oss efter kundens behov.

Såhär jobbar vi med agil rekrytering

Det går liksom inte att planera allt. Så är det ju i många delar av livet. Saker händer vilket förändrar andra saker. Och precis såhär är det ju inom rekrytering också. Till exempel vet vi att kravprofilen ofta utvecklas under rekryteringsprocessens gång. Det är vanligt att nya insikter uppstår när kunden träffar kandidater. Plötsligt kan det bli uppenbart vad ditt team verkligen behöver. Därför är vår rekryteringsprocess designad för att vara flexibel. Vi kan liksom inte måla in oss i ett hörn där vi inte kan anpassa oss.

För oss på Ants handlar agil rekrytering om:

  • Löpande utvärdering och uppföjning. Genom att vi arbetar med datadriven rekrytering, som du kan läsa mer djupgående om här, så kan vi löpande se till att följa de insatser vi gör och se över vad som funkar bäst. Detta kan också innebär att vi behöver ändra vår originalplan och då gäller det verkligen att det agila arbetssättet finns.
  • Tätt samarbete och transparens. Att arbeta agilt handlar inte bara om att vara flexibel. Det handlar också om samarbete och transparens mellan oss och dig som kund. Genom våra regelbundna avstämningar skapar vi en öppen dialog där du har möjlighet att direkt påverka rekryteringsprocessen. Vi värderar såklart din input högt och strävar efter att skapa ett partnerskap där vi tillsammans når bästa möjliga resultat.

Vårt mål är ju att du som kund ska bli så nöjd som möjligt. Men också att vi på Ants kan känna att vi levererar ett så bra resultat som möjligt och en så bra upplevelse som möjligt för kandidaten. Och det är här som agil rekrytering verkligen blir en nyckel.

Två personer sitter i en soffa med varsin laptop i knäet och arbetar med agil rekrytering.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!