Behöver du hjälp att hitta techtalangen för ditt team?

Här är vi. Din inbäddade expert inom techrekrytering. Vi är inte en leverantör, utan er samarbetspartner som arbetar i ert varumärke.

Dags att hitta nästa talang inom tech?

Varje år rekryterar vi på Ants omkring 500 techtalanger inom områden som programmering, support, systemutveckling, IT-säkerhet och ledarroller inom både privat och offentlig sektor.

Vi är inte bara en leverantör, utan en inbäddad samarbetspartner. Vi arbetar nära ditt team och i ditt varumärke, vilket gör att vi kan spegla ditt arbetsgivarvarumärke på ett genuint sätt. Vår modell skräddarsys efter ditt behov och vår strategi kombinerar en effektiv attraktionsmodell med datadriven rekrytering och AI för att säkerställa att vi hittar rätt kandidater för ditt företag.

Boka ett möte med oss

Fyll i formuläret så kan vi prata mer om ert behov

Vi jobbar i ert varumärke

Vi jobbar datadrivet

Vi attraherar rätt talanger

Vilket område ska vi hjälpa till med?

Våra techrekryterare förstår tekniker och ramverk, på riktigt, och med hjälp av AI kan vi effektivisera rekryteringsprocessen och leverera träffsäkra resultat. Klicka in och läs mer om varje område.

Skräddarsydda lösningar

Som en förlängning av ditt techrekryteringsteam vet vi att behovet kan skifta av många anledningar. Därför arbetar vi agilt och skräddarsyr vår lösning utefter ditt behov. Här är några av våra vanligaste lösningar:

Bygga nytt techteam

Vi hjälper dig att bygga upp ditt techteam eller en ny enhet från grunden.

Tillskott till ditt team

Vi blir en extra medlem i ditt befintliga TA-team och erbjuder förbättringar av era nuvarande processer samt implementering av AI-driven rekrytering.

Styckesrekryteringar

Vi hjälper dig att fylla behovet för en enskild position, oavsett om du ska utöka ditt team eller ersätta en vakans.

Konsultväxling

Vi hjälper er byta ut era IT-konsulter mot fasta anställda techspecialister.

Kompetensbaserad IT-rekrytering

I samtliga lösningar arbetar vi med kompetensbaserad IT-rekrytering.

Utbilda ditt TA-team

Vi erbjuder ditt team utbildningar inom områden som behövs för att genomföra lyckade IT-rekryteringar.

11.5

Antal veckor till tillsättning

30 %

Svarsfrekvens

26 %

Intressefrekvens

Såhär ser vår rekryteringsprocess ut

1. Uppstartsmöte

Vi börjar med ett möte där vi lär känna varandra bättre. Under mötet får vi möjlighet att förstå er organisation bättre, prata igenom den specifika rollen/rollerna som vi ska rekrytera för och skapa en samarbetsplan. På så sätt säkerställer vi att rekryteringsmålen är i linje vilket lägger grunden för en framgångsrik rekryteringsprocess.

2. Annonsskrivning & sourcing

Efter uppstartsmötet och när vi satt kravprofilen, utför vi en roll- och branschspecifik research, sätter en sourcingstrategi och skriver annons som sedan används för LinkedIn Jobs samt för annonsering i sociala medier, så som på Meta och LinkedIn. Parallellt börjar vi samtidigt en noggrann sourcingprocess genom vårt gedigna nätverk och plattformar som LinkedIn och GitHub för att hitta kvalificerade kandidater för rollen.

3. Screening & CV-granskning

Efter att ha granskat kandidaternas CV:n genomför vi urvalsintervjuer via telefon eller videosamtal för att bedöma deras lämplighet för rollen baserat på deras färdigheter, erfarenhet och hur väl de uppfyller kundens krav.

4. Koordinering av intervjuer

Vi schemalägger och arrangerar intervjuer för de mest lämpliga kandidaterna så att de kan träffa våra kunder för det inledande intervjustadiet. Genom att underlätta denna interaktion möjliggör vi för våra kunder att utvärdera kandidaterna och fatta informerade beslut.

5. Intervjuer

När urvalet från screeningintervjuer är klart, organiserar och koordinerar vi intervjuer, vilket ger våra kunder möjlighet att fokusera på att träffa och utvärdera kandidaterna effektivt.

6. Urvalsprocess

Efter de första intervjuerna leder och koordinerar vi vidare intervjuer för de mest lovande kandidaterna, samtidigt som vi hanterar nej-tackning av de som inte uppfyller kundens krav.

7. Tester & case

För att noggrant utvärdera kandidater genomför vi personlighets- och logiktester på dem som går vidare i urvalsprocessen, vilket ger insikter i deras kognitiva förmågor och kompatibilitet med kundens företagskultur. I detta steg görs det även ofta ett tekniskt case, kodtest alternativt en teknisk intervju.

8. Sista intervju

Detta steg kan variera från kund till kund. När testerna är genomförda kan det finnas behov av en sista intervju. Även här organiserar och koordinerar vi, medan kund kan fokusera på att träffa och utvärdera kandidaterna.

9. Referenser & bakgrundskontroll

Som sista steg genomför vi referenstagning för att verifiera kandidaternas kvalifikationer, arbetsbakgrund och rykte, vilket höjer kvaliteten på vår rekryteringsprocess. För vissa kunder genomförs även bakgrundskontroller på kandidaterna.

10. Sign!

Tillsättningen är i mål och vi signar med kandidaten.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer