27 rekryteringar till TimeEdit i Göteborg

Bakgrund

TimeEdit är ett av Skandinaviens snabbast växande SaaS-bolag som levererar en molnbaserad produkt, grundat i hjärtat av Göteborg. TimeEdit använder den senaste tekniken för att leverera det mest omfattande resurshanteringssystem till universitet, skoldistrikt och enskilda skolor över hela världen. Som en av de ledande RMS (Resource Management System) leverantörerna hjälper TimeEdit universitet och högskolor genom en rad olika planering-, schemaläggning-och analyseringsverktyg.  TimeEdit samarbetar idag med över 165 universitet världen över och växer snabbt inom Europa och ANZ.

För att de skulle kunna möta tillväxten utfördes en omorganisering i slutet på 2020. Den nya strukturen i bolaget började med ett behov av att knyta an två talanger som skulle axla ansvaret över Engineering respektive Produkt-avdelningen. Det var då samarbetet mellan Ants och TimeEdit startade. TimeEdit stod inför en stor tillväxtresa och bolaget hade som ambition att växa med 10 medarbetare under året 2021. Utöver att rekrytera skulle TimeEdit med hjälp av Ants, även sätta strukturer för företaget och ledningsgruppen för att lyckas växa på bästa sätt.

Fyra rekryterare från Ants som arbetat med Executive Search hos sin kund TimeEdit
Karin, Alexandra, Vanessa och Daniel från Ants

Uppdrag och process

Resan började med att vi på Ants tog oss an rollerna Vice President of Product och Vice President of Engineering. Efter två lyckade rekryteringar inom Executive Search av VP of Product och VP of Engineering fick vi i uppdrag att rekrytera ytterligare roller – en Devops och en Product Manager. När de två rollerna var tillsatta, fortsatte samarbetet med ytterligare roller och vi skalade upp från en Talent Acquisition Consultant till två.

Vi har stöttat TimeEdit med att sätta en grund för rekryteringsprocesserna genom annonsering, sourcing, telefonintervjuer och författning av case. Vi har även genom hela samarbetet koordinerat processerna, administrerat och att hålla kandidater uppdaterade, samt varit ett bollplank för rekryterande chefer. Det har lett till att vi har lyckats säkerställa en god kandidatupplevelse och hålla en kvalitativ rekryteringsprocess tillsammans.

”Vi har jobbat med Ants i över ett år nu och har gjort många rekryteringar genom de. Drivna och lyhörda rekryterare som förmedlar bolagets anda till kandidaterna på ett bra sätt och hjälper oss på vår tillväxtresa. Vi känner oss trygga i att de är goda ambassadörer för vårt bolag i kontakten med kandidater. När vi behöver hjälp med rekrytering står Ants nummer överst på listan”

Wessel Bronstring – VP of Customer Success

Drivna och lyhörda rekryterare som förmedlar bolagets anda till kandidaterna på ett bra sätt och hjälper oss på vår tillväxtresa.

Framgångsfaktorer och resultat

Vår framgång har grundat sig i ett nära samarbete mellan Ants (Talent Acquisition Consultants och Talent Acquisition Manager) och TimeEdits rekryterande chefer. En bidragande faktor till det lyckade samarbetet har varit att vi sitter på plats hos TimeEdit vilket har resulterat till kortare ledtider, snabba beslut och att vi har blivit en del av organisationen. TimeEdit har varit öppna, flexibla och engagerade i rekryteringarna, vilket har varit en nyckelfaktor till vår gemensamma framgång.

Sedan start har vi rekryterat inom Engineering, Product, Marketing, Customer Success och Sales både i Sverige och internationellt. Samarbetet fortgår och hittills har vi gjort 27 lyckade rekryteringar, med förhoppningen om att fortsätta bidra till TimeEdits lyckade tillväxtresa.

Läs mer om hur vi arbetar med IT-rekrytering i Göteborg

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!