Blogg: Rekrytera med video. Men fastna inte i Corporatefällan.

När bristen på utvecklare och andra techspecialister blir allt större ökar konkurrensen om att nå ut till eftertraktade kandidater. Rörlig bild är ett sätt att sticka ut i flödet och bli sedd. 

Tyvärr upplevs tröskeln att använda rörlig bild i rekrytering som onödigt hög. Ofta finns en uppfattning att det ställs högre krav på en film än vad som är fallet med andra inlägg man lägger upp för att nå ut till sina kandidater. Utvecklare och andra verksamma inom tech är dock inte alltid så fixerade av den polerade versionen av sin potentiella arbetsgivare. Vad man eftersöker är en genuin uppfattning om hur man jobbar med teknik, metoder och kultur för att uppnå tekniska landvinningar. Ofta förmedlas detta bra i film av de rekryterande cheferna eller andra lämpliga nyckelpersoner utan att jobba med visuellt avancerade produktioner. Hellre korta kärnfulla filmer än en större produktion. Vi hjälper många kunder med denna typ av exponering även om man ofta kommer långt med endast en mobil.

Om ni vill testa själva att använda rörlig bild i rekryteringen, försök göra din film:

Textad. Många kommer se din film utan ljud.

Kärnfull. Fundera själv på hur länge du brukar titta på ett klipp innan du går vidare. Internet gillar när information hålls kort, enkelt och kärnfullt.

Personlig. Förmedla en sann bild av varför du trivs där du är. Då kommer du locka kandidater som har förutsättningar att bli långsiktigt lyckade anställningar.

När det sedan kommer till att sprida din rekryteringsvideo så blir det mer komplicerat. Idag bör alla annonseringsstrategier inom IT-rekrytering vara genomarbetade och smarta. Sociala Medier har skapat förutsättningar till riktade kampanjer även med små budgetar. Om du inte själv har bra kolla på var din målgrupp befinner sig och hur du når denna är det bra att ta hjälp av experter. Vi på Ants jobbar allt mer med avancerade annonsering och det blir en allt viktigare del av framgångsrik techrekrytering.

Kommer video hjälpa dig nå din målgrupp? Testa får du se. Tar du dessutom hjälp av oss vågar vi utlova resultat.

/Ants

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!