Effektiv Executive Search: Engagera en partner

Att rekrytera en ny ledare till en organisation innebär en viktig och verksamhetskritisk förändring för er som bolag. En ledare kan påverka såväl motivation, tillväxt och inte minst resultat för bolaget. Därför är det viktigt att ha rätt personer involverade i rekryteringsprocessen för att säkerhetsställa att ni får bästa möjliga kandidat för tjänsten.

Att använda sig av en erfaren rekryteringspartner inom Executive Search innebär ofta en mer professionell och effektiv Executive Search process där ni får den bästa kandidaten till just er verksamhet. Nedan följer tre stycken fördelar med att samarbeta med en rekryteringspartner inom Executive search.

Två personer på Ants Executive som jobbar för att effektivisera Executive Search processen

Kompetensbaserat och objektivt

Användandet av en partner i Executive Search-processen skapar effektiv executive search. Det är även fördelaktigt för att säkerställa en objektiv och fördomsfri rekrytering. Även om ledare har omfattande nätverk, leder bekvämligheten av att rekrytera bekanta ofta till en begränsad ”spegeleffekt”. Detta riskerar att utesluta kvalificerade kandidater utanför det befintliga nätverket och missar den verkliga potentialen på kandidatmarknaden. Hos Ants Executive prioriterar vi en kompetensbaserad och fördomsfri metod, genom att utnyttja flera sourcingkanaler för att systematiskt undersöka marknaden. Vår strategi säkerställer att vi inte bara når ut, utan också validerar kandidater med den rätta kompetensen och potentialen som matchar er unika verksamhetsbehov. På så sätt hjälper vi er att fatta välgrundade beslut som främjar er verksamhets tillväxt och framgång.

Utformning av kravprofil

Att veta behovet för en verksamhet är en sak, men att faktiskt formulera rätt kravprofil kan vara utmanande. Kanske är även rollen helt ny, vilket ofta kan innebära ett brett och spretigt ansvar. Ofta kan man kliva i fällan av att skapa en så kallad “unicorn”, en person som helt enkelt inte finns eller är extremt svår att hitta. Detta kan innebära en lång och kostsam process som lämnar tjänsten vakant onödigt länge. En extern executivepartner har stor erfarenhet av att formulera rätt krav och kompetens för executiveroller. De har även bra insikt i vad för krav som är rimligt för kandidatmarknaden och er som bolag. Att tappa kandidater och ansökningar på grund av missvisande kravprofiler är något som en Executive partner hjälper er att undvika.

Marknadsmässigt erbjudande

Som bolag kan det vara svårt att ha insikt i hur kandidatmarknaden ser ut och vilket erbjudande som är marknadsmässigt och rimligt för en viss roll. Vad ligger egentligen lön och bonus på för en ledare med X antal års erfarenhet? Behövs ett erbjudande om optioner eller delägarskap i avtalet? Som Executive Search partner coachar vi kunder genom erbjudandestadiet och säkerställer attraktiva kompensationspaket till kandidaterna.

 

Anlitandet av Ants Executive garanterar en effektivare Executive Search genom kvalitativ, objektiv och fördomsfri rekryteringsprocess. Vi ökar möjligheten att hitta rätt talanger och hjälper ert bolag att erbjuda konkurrenskraftiga kompensationspaket för att attrahera toppkandidater för tillväxt.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!