AI i Sourcing: Nyckeln till framtidens rekrytering? 

Föreställ dig en värld där AI är mer än avancerad teknologi, utan snarare en integrerad del av ditt rekryteringsteam. Vi är vid en punkt där digital innovation kompletterar mänsklig expertis, särskilt inom rekryteringsområdet. Låt oss gå djupare in i hur AI kan fungera som en strategisk resurs i ditt sourcingarbete och jakten på toppkandidater.

En person sitter vid sin dator och sourcar med hjälp av AI.

Navigera i sourcinglandskapet med AI

Först och främst är sourcing ingen enkel uppgift, där AI i sourcing kan vara en ovärderlig resurs. Sourcing innebär en detaljerad process att söka igenom en omfattande och diversifierad talangpool. Med AI kan du effektivisera sökningen efter potentiella kandidater, även inom de mest konkurrenskraftiga sektorerna som tech och IT. Dessutom, AI underlättar identifieringen av kandidater från en variation av bakgrunder, vilket aktivt bidrar till att skapa en mer mångfaldig talangpool. Men kom ihåg, även den mest avancerade tekniken har sina begränsningar. Det är här den mänskliga expertisen kommer in.

Det handlar inte bara om att hitta någon som har de tekniska färdigheterna. Vi söker kandidater som inte bara uppfyller jobbkraven utan också passar väl in i teamet. AI kan hjälpa oss att förstå det stora hela, men det är din mänskliga insikt som identifierar kandidater med den största potentialen.

Konsulter från Ants jobbar med Sourcing och AI

Nu till de verktyg du har till ditt förfogande inom AI i Sourcing

  • Boolean-sökning fungerar som ditt essentiella verktyg för navigering, agerande som en avancerad metod för att effektivt urskilja de mest passande kandidatprofilerna.
  • Plattformar som LinkedIn Recruiter, Entelo och SeekOut är dina analytiska redskap, som ger dig en omfattande och detaljerad bild, tack vare intelligent AI-teknik.
  • Ditt ATS (applicant tracking system) är din centrala databas, där du håller ordning på alla interaktioner och säkerställer att ingen värdefull kandidat glöms bort.
  • Chatbots och virtuella assistenter? De är dina initiala kontaktpunkter. De hanterar de första stegen och samlar grundläggande data så att du kan planera din strategi mer effektivt.

Kombinera dessa verktyg med din erfarenhet, och du är inte bara förberedd utan även kapabel att navigera effektivt genom sourcinglandskapet. AI erbjuder oss data – en omfattande vy av möjligheter. Men det är den mänskliga faktorn, din strategiska planering, som väljer vilken möjlighet som är värd att utforska. Det är som ett perfekt samspel – AI:ns exakthet möter din expertis. Just den kombinationen är nyckeln till framgång. Kom dock ihåg att alltid se över den data som AI:n tar fram så att den är korrekt och rättvis.

En rekryterare jobbar med AI i sin sourcing vid en dator.

Hybridmodellen Ants tillämpar inom sourcing

Integreringen av AI och mänsklig insikt i sourcing är avgörande för att effektivisera rekryteringsprocessen. Inom detta område fungerar Ants som er betrodda specialist, med fokus på att optimera processen och utveckla en talangpool designad för att främja ert företags tillväxt och framgång.

Genom vår hybridmodell delegerar vi de mer tidskrävande aspekterna av sourcingen till AI. Denna teknologi är ansvarig för att gå igenom ett omfattande antal profiler och lyfta fram de mest relevanta kandidaterna för er bedömning. Därefter ligger ansvaret på oss som arbetar med rekryteringsprocessen, med vår unika expertis, att göra en djupare granskning och bedöma vilka kandidater som bäst uppfyller de nödvändiga kriterierna.

Nyckeln till framgång i denna modell ligger i att finna en balans mellan den effektivitet som tekniken erbjuder och den mänskliga bedömningens ovärderliga roll. Det är inte bara en fråga om att ha en funktionell process; det handlar också om att hitta inspiration i urvalet av talanger.

Genom att välja Ants som er partner inom IT-rekrytering eller chefsrekrytering får ni tillgång till en tjänst som behärskar den komplexa processen att identifiera talanger. Detta uppfyller inte bara en funktion utan även har potential att lyfta hela ert team till nya framgångsnivåer.

Författare

Julia Lagerblad

Talent Acquisition Consultant

Linkedin

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!