Flera års framgångsrikt samarbete med SPP

En medarbetare sitter framför sin dator och arbetar med att rekrytera projektledare. I förgrunden syns en växt.

SPP är Nordens ledande bolag inom hållbara pensionslösningar och tack vare det kan deras kunder drömma stort om sin pension. Genom en tydlig investeringsprofil tar SPP hänsyn till miljö, sociala frågor och bolagsstyrning. På så sätt bidrar de till en bättre framtid. Som ledande bolag i branschen spelar ny teknik och digitalisering en stor roll i SPP:s affärsstrategi. En del i den strategin som nu genomförs är en migrationsresa till molntjänsten Azure.

Det som också utmärker SPP är deras fokus på sina medarbetare och viljan att varje person ska ha utvecklingsmöjligheter över tid och nå sin fulla potential.

”Om du vill ha en arbetsgivare som främjar utveckling och som vill att vi ska komma framåt på alla möjliga sätt, både som bolag men också som individer, så är SPP en bra arbetsgivare för dig.”
– Ida Bonin, Business Analyst

Samarbetet

Sedan hösten 2019 har en eller flera Talent Acquisition Consultants från Ants haft armkrok med SPP för att säkra upp deras behov inom IT-rekrytering. Vi har bidragit med annonsering i sociala medier, annonsskrivning, sourcing, telefonintervjuer, referenstagning och arbetat med att kvalitetssäkra och stärka kandidatresan.

”Ants är kunniga, lyhörda och enkla att samarbeta med. De är leveranssäkra, har ett kostnadseffektivt upplägg och vi känner oss trygga i att de är goda ambassadörer för vårt bolag i kontakten med kandidater. Vi är helt enkelt väldigt nöjda!”
– Sofie Pemer, Talant Acquisition Specialist SPP

En annan del i samarbetet handlade om Employer Branding och att lyfta fram SPP som en attraktiv arbetsgivare inom tech. Genom vår kundprodukt inom contentproduktion och vårt marknadsteam, hjälpte vi SPP att skapa en Employer Branding-film.

Kika in resultatet här:


 

Arbetet framåt

SPPs techavdelning har haft en stadigt tillväxt under senaste åren och fortsätter växa. Idag består IT/Tech av nästan 100 personer och utgör en fjärde del av alla anställda i Sverige. I denna tillväxt har Ants fått äran att hjälpa till och har rekryterat 10 personer under hösten 2019 och under 2021, bland annat Java utvecklare, BI utvecklare, Data Engineer och Enterprise Arkitekt. Under 2022 förväntas ytterligare 5–10 personer rekryteras.

Vårt samarbete kännetecknas av:

  • Stort engagemang från rekryterande chefer
  • Täta uppföljningar och närvaro på veckomöten
  • Hög konverteringsgrad av kandidater genom processen
  • Alltid ett datadrivet rekryteringsarbete från våra TA-konsulters sida

Detta för att snabbt kunna felsöka i processen och testa nya kreativa vägar framåt och med det hålla kostnaderna nere.

Vi på Ants ser framemot ett fortsatt nära och utvecklande samarbete med byggandet av SPP Tech och rekryterande av framtida talanger. Framåt kommer vi bland annat starta upp ett nytt uppdrag inom Executive Search på SPP.

På Ants erbjuder vi utbildningar inom olika ämnen kopplat till techrekrytering. Samtliga utbildningar går att skräddarsy. I vårt starka samarbete med SPP identifierades ett behov av en utbildning inom techrekrytering och intervjuteknik.

Därför samlade SPP ett gäng av sina medarbetare som fick gå en skräddarsydd utbildning tillsammans med våra utbildare Erika och Elisabeth. Såhär sammanfattade SPP utbildningen:

”Stort tack Ants för en bra och givande utbildning. Ni lyckades fånga stort intresse och engagemang från en grupp som egentligen inte har rekryteringsansvar som sitt uppdrag i sina befintliga roller. Deltagarna fick bra information, möjlighet att träna och konkret material att ta vidare med och anpassa till sina kommande möten med kandidater. Engagerade och kunniga utbildare som skapade en givande eftermiddag för oss”

– Lovisa Stehn, Talent Acquisition Specialist på SPP

Har ditt företag behov av att utveckla er kunskap inom t.ex. sourcing, teknik för rekryterare eller varför inte genomgå hela Ants onboardingprogram som våra TA-konsulter går? Kika in våra utbildningar här.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!