Rekrytering inom it

Chefsrekrytering Stockholm

Rekrytering inom IT

Rekrytering inom IT är en utmaning som de flesta bolag idag brottas med. Det råder akut brist på specialister inom IT. Samtidigt behöver fler och fler företag bygga upp en techorganisation, eller stärka sin kompetens inom IT. Ants Tech Recruiters har missionen att bidra till tillväxt genom att minska IT-kompetensbristen. Vi har många metoder för hur man skall lyckas med rekrytering inom IT.

IT-rekrytering har blivit mer av ett specialistområde inom rekrytering. Detta beror på att digitaliseringen av samhället sedan många år tillbaka skapat en bristsituation vad gäller kvalificerad arbetskraft. Men om man går bak i tiden ca tio år var situationen annorlunda. Utmaningen låg till stor del i att veta vem bland alla sökande man skulle kalla på intervju. Följaktligen kan man med de utvalda personer som man fått in i sin process gällde det att ha en stark utvärdering. Som ett resultat av det hade man ett tydligt underlag kring vem som var mest lämpad för rollen.

Rekrytering inom IT-har dock med åren mer om mer handlat om en annan utmaning. Hur får jag in tillräckligt många bra kandidater på intervju när jag genomför dessa rekryteringar?

Rekrytering inom IT med Ants Tech Recruiters

Lyckas med rekrytering inom IT

Det finns många metoder för att bygga relation med den målgruppen som man vill få in i sin rekryteringsprocess. Ofta bör man kombinera flertalet av dem för att uppnå bra resultat. Däremot är ett en metod som är huvudparten av framgången som som därmed förtjänar störst uppmärksamhet: inhouse Talent Acquisition.

Inhouse Talent Acquisition som metod för rekrytering inom it handlar om att ha en researcher på plats. Alltså söker Researchern upp intressanta kandidater digitalt och tar en personlig kontakt med var och en. Sedan anpassas kommunikationen utifrån kandidaten. Efter en mer generell kortfattad beskrivning av en roll så görs anpassningar utifrån vad man kan läsa sig till om den specifika kandidaten. Det kan handla om inlägg kandidaten gjort i olika webbforum som visar på speciella intressen. Om man får in det i den digitala kontakten kommer man dramatiskt öka såväl svarfrekvens (i vilken utsträckning man får svar från kandidaten) som intresse (intresse att höra mer om tjänsten).

Inhouse Talent Acquisition är ett tidskrävande sätt att lyckas men det är en mycket effektivt väg till framgång. Ants är sedan många år tillbaka specialiserade på rekrytering inom IT. I stort sett alla våra uppdrag inleds med att sätta upp en tillfällig eller permanent inhouse Talent Acquisition-enhet.

Statistiken visar vägen

En annan viktig aspekt av att lyckas med rekrytering inom IT är att mäta resultatet av det arbete man gör. Hur många kandidater kontaktar vi varje dag? Vilka av dessa får vi till en dialog med? Hur många är intresserade av att komma på intervju? Lyckas vi med vår annonseringsstrategi i sociala medier? Som ett resultat av detta kan man sedan mäta resultat på dessa områden och gå in och justera där man lyckas sämre. Sedan kan man istället göra mer av de delar som har goda resultat. Alltså är ett agilt arbetssätt som säkerställer framgång i slutändan.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!