Idag får vi besök av Mikael Larsson från Learnster som är en LMS-plattform för att effektivera och underlätta lärande i organisationer. Mikael berättar om sin resa fram tills Learnster och hur det kom till. Vi får höra om Mikaels tankar om digitalt lärande, effektivt lärande, hur man som företag kan tänka kring lärande och karriärvägar – Det mesta om lärande helt enkelt.

Avslutningsvis får vi även höra Mikaels spaningar framåt i branschen.

 

Den här veckan släpper vi den andra delen av Carl-Johans samtal med Victor Fredriksson. Vi får höra om Victors resa efter att ha sålt Bythjul, och han delar med sig av sina lärdomar när det inte gått riktigt som planerat. Idag driver Victor digip som är en tjänst för varumärkesskydd och vi får höra om planerna framåt för bolaget.

 

Techrekpodden gästas den här veckan av Jan Pålsson & Bengt Boissier från konsultbolaget Agreat. Vi får höra om deras framgångsfaktorer för att lyckas växa med kvalité, att hålla ihop bolaget när man växer, organisationsstrukturer och hur Stockholm skiljer sig mot Göteborg när det kommer till Tech. Avslutningsvis får vi även några trendspaningar om vad som händer på västkusten inom tech, AI och självkörande bilar.

 

Den här veckan gästas vi av en riktig E-handelsguru, nämligen Victor Fredriksson från digip. I den första av två delar berättar Victor om hur han tillsammans med sina bröder startade Bythjul och hur de lyckades med sin E-handel. Vi får höra Victors tankar och tips om att ta in investerare, skala upp techorganisationer, IT-rekrytering och att allokera en del av utvecklingen utanför sverige. Vi får även höra om hur det var att ta in en extern VD och hur det gick till när de sålde Bythjul.

 

Idag får vi besök av Erik Lignell som är HR Business Partner på Kivra. Företaget har växt från 35 till 120 anställda och Erik berättar om de har arbetat med rekryteringen och alla steg i hur de byggt upp en riktigt duktig och effektiv rekryteringsfunktion. Vi får även höra Eriks tankar om sourcing, Employer branding och tvärfunktionella team.

Den här veckan får vi besök av Redpill Linpros VD Henrik Gavelli. Henrik har varit med på en riktig tillväxtresa och berättar om företagets framgångsfaktorer och hur de tänker kring organisationsstruktur och ledarskap när organisationen växer. Vi får även höra hur de arbetar med sin rekryteringsfunktion, en kultur som bygger på intresset för teknik och hur man kan arbeta med kunskapsutbyte. Avslutningsvis får vi några framtidsspaningar om branschen.

 

 

Den här veckan gästas vi av Anthony Mccarrick från Södertälje kommun. Anthony är lärare i grunden och berättar hur det kom sig att han blev Digitaliseringsstrateg och vad arbetet går ut på. Vi får höra om hur digitaliseringen påverkar offentlig och hur man kan bli bättre på att arbeta bättre och snabbare med digitaliseringsfrågor. Vi får även höra Anthonys spaningar på framtiden och vikten av att kolla på andra som lyckas.

 

I premiäravsnittet för säsong 8 gästas vi av Marcus Brosjö, tidigare ansvarig för rekryteringen på HiQ och Klarna, och i dagsläget Global Head of People and Culture på solenergibolaget Svea Solar. Huvudtemat i dagens podd är mätbar rekrytering. Vi går igenom varför man ska mäta sin rekrytering, hur du kommer igång och vad som är viktigt att mäta.

Vi får även höra Marcus tankar om reject reasons och Talent Acquisition som framtidsyrke.

 

I säsongsavslutningen av Techrekpodden gästas vi av Ugur Atar från det göteborgsbaserade GreenTech-bolaget Metry. Ugur berättar om sina erfarenheter och lärdomar från när han startade upp techföretag i Turkiet, och hur det kom sig att han hamnade i Sverige och Göteborg. Vi får höra om hur det är att komma till Sverige för att arbeta och vad företag kan göra bättre för att lyckas med internationell rekrytering.

Vi får även höra om Metry och deras framgångsfaktorer för utvecklingsavdelningen. Ugur berättar även hur de tänker kring rekrytering, olika team, core values och feedback.

 

 

Tack för att du lyssnat på den 7:e säsongen av Techrekpodden. Vi är tillbaka i augusti med nya avsnitt.

Idag gästas vi av Maria Börjesson som är VD för Knowit Development och Knowit Mobile Stockholm. Maria berättar om sina erfarenheter om hur du kan vända en dålig kultur, driva förändringar och hur du kan växa och skapa duktiga ledare. Vi får även höra om Knowits modell för hur de strukturerar sina team och hur de sätter upp processer och strukturer. Avslutningsvis leder samtalet även in på feedback och feedbackkultur.

 

Tips från våra gäster

I de senaste säsongerna så har vi börjat med att fråga våra pålästa gäster om de har något tips på böcker eller annat content som de inspireras av. Det har lett till massvis av bra tips för dig som vill lära sig mer om specifika ämnen till avkopplande läsning i hängmattan.

CJ och Heidi Rundt som gästade det 126e:e avsnittet av Techrekpodden.

Säsong 7

Survival of the Savvy: High-Integrity Political Tactics for Career and Company Success. Ugur Atar.
leaddev.com. Ugur Atar. 
softwareleadweekly.com.
Ugur Atar. 
Robin Sharma – Munken som sålde sin Ferrari.
Maria Börjesson.
Susan Jeffers – Känn rädslan och våga ändå.
Maria Börjesson
Drömarbetsgivaren med Svante Randlert.
Maria Börjesson. 
Daniel Goleman – Emotional Intelligence.
Daniela Maniaci. 
Managing Professional Services ledarutbildning.
 Magnus Forsberg.
Saas Nordic. Elin Filipp.
Podcasten Inside Security. Helene Hammarberg.
Podcasten Darknet Diaries. Helene Hammarberg.
Appen Traze. Martin Savén.
Sara Öhrvall – ditt framtida jag. Kristin Lindmark.
The Vergecast. Jens Alm.
Portia Tung – The Dream Team Nightmare: Boost Team Productivity Using Agile Techniques. Roger Karlsson.
Frederick Douglass – Narrative of the Life of Frederick Douglass. Måns Westerlund.
Ken Follett – Svärdet och spiran. Måns Westerlund.
Nyhetsbrevet Recruiting brainfood av Hung Lee. Per Tjernberg.
Läroplattformen Khan Academy. Patrik Lögdqvist.
Sir Ken Robinson – Changing Education Paradigms. Patrik Lögdqvist.
Mirjam Neelen & Paul Arthur Kirschner – Evidence-Informed Learning Design. Linda Öberg.
Patrik Svensson – Ålevangeliet: Berättelsen om världens mest gåtfulla fisk. Henrik Allert.

Säsong 6

Mauro F. Guillen – 2030: How Today’s Biggest Trends Will Collide and Reshape the Future of Everything. Pär Fors.
Sheryl Sandberg – Lean In. Pär Fors.
Angela Duckworth – Grit : konsten att inte ge upp. Pär Fors
Barack Obama – A Promised Land. Jon Pärsson.
Björn Natthiko Lindeblad – Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk. Kristian Andersson.
Ekots lördagsintervju. Eva Glaumann
Marty Cagan – Inspired. Kevin Albrecht
Levar Burton Reads (Podcast). Kevin Albrecht
Frederic Laloux – Reinventing Organizations. Kristina Vallin & Frida Mangen.
George Westerman – Leading Digital. Patrik Hermansson.
Start With Why – Simon Sinek. Frida Mangen.
Petter Stordalen – Min hemlighet. Emelie Meurk Demerud.

Åsa Daxberg gästade den 5e säsongen.

Säsong 5

Frans Johansson – The Medici Effect. Markus Selin.
Frans Johansson – Klick : plötsligt händer det. Markus Selin.
Pia-Maria Thoren – Agile People. Siri Wikander.
Carol Dweck – Mindset: The New Psychology of Success. David Lagerblad.
Team of Teams. Peter Vincent
Douglas Edwards – I’m Feeling Lucky: The Confessions of Google Employee Number 59. Peter Vincent.
Yuval Noah Harari – Sapiens. Per Olers och Kjell A. Nordström.
Tim Marshall – Prisoners of Geography. Per Olers.
Nyhetsbrevet Recruiting brainfood av Hung Lee. Åsa Daxberg
Matilda Gustavsson – Klubben. Lars Hjälmered.
Maria Gerlofson och Anja Lindberg – Coachboken. Susanne de Boer.

Hyper Island är ett av de världsledande utbildningsföretagen och idag gästas vi av deras VD, Heidi Rundt. Heidi delar med sig av sina tankar om framtidens utbildning, hur digitaliseringen påverkar utbildning och vilka behov av kompetenser den för med sig. Vi får även tips på olika verktyg för att ses digitalt och hur man får till effektiva möten. Avslutningsvis leder samtalet in på kompetensbristen och livslångt lärande.