I säsongsavslutningen av Techrekpodden gästas vi av Ugur Atar från det göteborgsbaserade GreenTech-bolaget Metry. Ugur berättar om sina erfarenheter och lärdomar från när han startade upp techföretag i Turkiet, och hur det kom sig att han hamnade i Sverige och Göteborg. Vi får höra om hur det är att komma till Sverige för att arbeta och vad företag kan göra bättre för att lyckas med internationell rekrytering.

Vi får även höra om Metry och deras framgångsfaktorer för utvecklingsavdelningen. Ugur berättar även hur de tänker kring rekrytering, olika team, core values och feedback.

 

 

Tack för att du lyssnat på den 7:e säsongen av Techrekpodden. Vi är tillbaka i augusti med nya avsnitt.

Idag gästas vi av Maria Börjesson som är VD för Knowit Development och Knowit Mobile Stockholm. Maria berättar om sina erfarenheter om hur du kan vända en dålig kultur, driva förändringar och hur du kan växa och skapa duktiga ledare. Vi får även höra om Knowits modell för hur de strukturerar sina team och hur de sätter upp processer och strukturer. Avslutningsvis leder samtalet även in på feedback och feedbackkultur.

 

Tips från våra gäster

I de senaste säsongerna så har vi börjat med att fråga våra pålästa gäster om de har något tips på böcker eller annat content som de inspireras av. Det har lett till massvis av bra tips för dig som vill lära sig mer om specifika ämnen till avkopplande läsning i hängmattan.

CJ och Heidi Rundt som gästade det 126e:e avsnittet av Techrekpodden.

Säsong 7

Survival of the Savvy: High-Integrity Political Tactics for Career and Company Success. Ugur Atar.
leaddev.com. Ugur Atar. 
softwareleadweekly.com.
Ugur Atar. 
Robin Sharma – Munken som sålde sin Ferrari.
Maria Börjesson.
Susan Jeffers – Känn rädslan och våga ändå.
Maria Börjesson
Drömarbetsgivaren med Svante Randlert.
Maria Börjesson. 
Daniel Goleman – Emotional Intelligence.
Daniela Maniaci. 
Managing Professional Services ledarutbildning.
 Magnus Forsberg.
Saas Nordic. Elin Filipp.
Podcasten Inside Security. Helene Hammarberg.
Podcasten Darknet Diaries. Helene Hammarberg.
Appen Traze. Martin Savén.
Sara Öhrvall – ditt framtida jag. Kristin Lindmark.
The Vergecast. Jens Alm.
Portia Tung – The Dream Team Nightmare: Boost Team Productivity Using Agile Techniques. Roger Karlsson.
Frederick Douglass – Narrative of the Life of Frederick Douglass. Måns Westerlund.
Ken Follett – Svärdet och spiran. Måns Westerlund.
Nyhetsbrevet Recruiting brainfood av Hung Lee. Per Tjernberg.
Läroplattformen Khan Academy. Patrik Lögdqvist.
Sir Ken Robinson – Changing Education Paradigms. Patrik Lögdqvist.
Mirjam Neelen & Paul Arthur Kirschner – Evidence-Informed Learning Design. Linda Öberg.
Patrik Svensson – Ålevangeliet: Berättelsen om världens mest gåtfulla fisk. Henrik Allert.

Säsong 6

Mauro F. Guillen – 2030: How Today’s Biggest Trends Will Collide and Reshape the Future of Everything. Pär Fors.
Sheryl Sandberg – Lean In. Pär Fors.
Angela Duckworth – Grit : konsten att inte ge upp. Pär Fors
Barack Obama – A Promised Land. Jon Pärsson.
Björn Natthiko Lindeblad – Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk. Kristian Andersson.
Ekots lördagsintervju. Eva Glaumann
Marty Cagan – Inspired. Kevin Albrecht
Levar Burton Reads (Podcast). Kevin Albrecht
Frederic Laloux – Reinventing Organizations. Kristina Vallin & Frida Mangen.
George Westerman – Leading Digital. Patrik Hermansson.
Start With Why – Simon Sinek. Frida Mangen.
Petter Stordalen – Min hemlighet. Emelie Meurk Demerud.

Åsa Daxberg gästade den 5e säsongen.

Säsong 5

Frans Johansson – The Medici Effect. Markus Selin.
Frans Johansson – Klick : plötsligt händer det. Markus Selin.
Pia-Maria Thoren – Agile People. Siri Wikander.
Carol Dweck – Mindset: The New Psychology of Success. David Lagerblad.
Team of Teams. Peter Vincent
Douglas Edwards – I’m Feeling Lucky: The Confessions of Google Employee Number 59. Peter Vincent.
Yuval Noah Harari – Sapiens. Per Olers och Kjell A. Nordström.
Tim Marshall – Prisoners of Geography. Per Olers.
Nyhetsbrevet Recruiting brainfood av Hung Lee. Åsa Daxberg
Matilda Gustavsson – Klubben. Lars Hjälmered.
Maria Gerlofson och Anja Lindberg – Coachboken. Susanne de Boer.

Hyper Island är ett av de världsledande utbildningsföretagen och idag gästas vi av deras VD, Heidi Rundt. Heidi delar med sig av sina tankar om framtidens utbildning, hur digitaliseringen påverkar utbildning och vilka behov av kompetenser den för med sig. Vi får även tips på olika verktyg för att ses digitalt och hur man får till effektiva möten. Avslutningsvis leder samtalet in på kompetensbristen och livslångt lärande.

 

 

Daniela Maniaci leder Talent Acquisition-avdelningen på Northvolt, och vi är väldigt glada över att få höra henne i veckans avsnitt av Techrekpodden! Tidigare har Daniela bland annat arbetat med rekrytering i Kina. Vi får höra hur rekryteringsbranschen ser ut där, och hur det kom sig att hon hamnade på Northvolt i Sverige.

Daniela berättar om hur Northvolt kom till och varför valet föll på Skellefteå för den jättefabrik de håller på att bygga. Projektet kräver väldigt mycket rekrytering och vi får höra hur de organiserat sin TA för att lyckas. Vi får även höra Danielas tankar om intervjuer, TA som framtidsyrke och hur Sverige står sig mot andra i sin arbetskraftsinvandring.

 

Från jurist till HR. Hur gick den resan egentligen till? Petra Weslien från Truecaller gästar Techrekpodden den här veckan. Vi får höra hur hon som jurist kom in på rekryteringsspåret för att sedan ta klivet till ledande HR-roller på företag som iZettle och Truecaller. Petra berätta om sina tankar om att behålla och utveckla kultur samt hur kulturen ändras när bolaget kommer in i nästa stadie. Vi får även höra om hur HR kan göra sin röst hörd och få mandat i styrelsen och hur man kan skala upp ett HR-team

 

Idag gästas vi av Jonas Roberts som är VD på försäkringsbolaget Svedea. Vi får höra om hur Svedea grundades och hur det var att gå in i rollen som VD. Svedea har arbetat mycket med sitt kulturprogram och Jonas berättar om hur de tänker där och vilka fördelar det för med sig. Vi får även höra om tekniktrender i försäkringsbranschen, att vara personlig även digitalt, tankar om deras kommande rekrytering av en CDO och ledarutveckling.

 

Anders Olsson har tidigare grundat flera företag och berättar i veckans avsnitt av Techrekpodden om hur det har gått till. Vi får höra om hans tankar och lärdomar i allt från hur man kommer igång, att omsätta en idé i praktiken och även när det är dags att överge en idé för att satsa på något annat. Anders har även varit på Tobii och berättar om hur de framgångsrikt arbetat med beslutsprocesser, samt en story om hur det var att pitcha för Google, Microsoft och Apple.

Solcellsbranschen har tagit stora kliv de senaste åren och Anders berättar om varför han startade Soldags, som fokuserar på att privatpersoner ska kunna skaffa solcellsanläggningar. Vi får höra om Anders tankar om framtiden för branschen och sina tankar om hur de ska kunna fortsätta växa framåt.

 

Magnus Forsberg är i grunden utvecklare, men arbetar idag som personalchef på konsultbolaget Active Solution. Vi får höra hur det blev så och om det för med sig några fördelar. Active Solution är erkänt duktiga på att behålla sina anställda länge och de arbetar mycket med kunskapsdelning och utveckling av sina konsulter. Magnus berättar om hur de lyckats och varför de aldrig belägger någon mer än 90 % för att alltid ha tid över till personlig utveckling. Vi får även höra Magnus tankar om feedbacksystem och karriärvägar.

 

Techrekpodden gästas den här veckan av Elin Filipp som idag är Chief People Officer på Talentech. Tidigare arbetade Elin på Reachmee som blev uppköpta av Talentech, och vi får höra hur de hanterade det och vilka utmaningar och fördelar det har att bli uppköpta. Elin berättar om HR-perspektivet när Talentech köpt andra bolag och hur de arbetar med de frågorna i en merge för att lyckas. Bland annat har de börjat med en ”Re-boarding” för alla anställda som Elin berättar om i veckans avsnitt av Techrekpodden.

 

Petronella Posti från Solita gästar veckans avsnitt av Techrekpodden. Vi får höra hur Solita arbetar med sin organisationsstruktur och hur man får ihop det för att lyckas. Petronella berättar även sina tankar om att ha ett prestigelöst ledarskap på bolaget och att skapa en trygghet för att våga testa och ibland göra fel.

Vi får även höra Petronellas tankar om kompetensbristen och Solita Academy som både lär ut och förnyar kunskaper inom IT.

 

Techrekpodden gästas denna vecka av Frida Emilsson som är en av grundarna till Worldfavor. Vi får höra om hur Worldfavor och deras produkt kom till, hur det var att ta in investerare samt vilka lärdomar och erfarenheter från där här resan.

Worldfavor är en hållbarhetsplattform. Frida berättar om hur man kan använda verktyget, vilka olika mätpunkter som finns och vilka positiva och negativa effekter man kan ha som företag.