Nätverkstekniker

Rekrytera Nätverkstekniker

För organisationer idag är IT-strukturen A och O där de trådlösa samt trådbundna nätverken utgör kärnan och är en oerhört viktig del av kommunikations-och informationsdelning. Eftersom företag och organisationer är beroende av en stabil uppkoppling för att kunna utföra många arbetsuppgifter finns det ett behov av att rekrytera nätverkstekniker som arbetar med installation, drift och underhåll av nätverksrelaterade produkter och tjänster. Vid rekrytering av Nätverkstekniker är det en utmaning som med så många andra roller inom IT-fältet att lyckas hitta och attrahera rätt kandidater. Det krävs ett uppsökande och insäljande sökarbete som är vår lyckade modell för IT-rekrytering hos oss på Ants. 

 

Vad gör nätverkstekniker?

Nätverkstekniker förvaltar små såväl som stora datanät och ser till att dessa fungerar utan stopp. Nätverkstekniker ansvarar över ett företags infrastruktur för kommunikation, såsom datorer, webblösningar och telefoni vilka kan förenas med varandra i ett nätverk. En central och viktig roll i organisationen där det krävs att personen både kan
arbeta proaktivt och under tidspress då det kan skada mycket om nätverket ligger nere under för långa perioder. Exempelvis kan nätverkstekniker hjälpa till att uppgradera brandväggar eller flytta servermiljöer till molnteknik och arbetar med säkerhet inom trådade och trådlösa nätverk. Ofta har de en god kompetens kring olika nätverkstekniker såsom TCP/IP, DHCP och DNS.

Behöver jag nätverkstekniker?

Utan nätverkstekniker kan det upplevas svårt att lösa de svårigheter som kan uppstå i företags nätverk. Genom att rekrytera nätverkstekniker kan problem vad gäller nätverk åtgärdas snabbt.


Rekrytering av nätverkstekniker kan behövas om ni står inför utmaningar såsom:

  • Att utveckla och modifiera befintligt nätverk och infrastruktur
  • Installation och support av LAN/WLAN-miljöer


Fyll i formuläret nedan om ni är behov av att rekrytera Nätverkstekniker så hör vi av oss.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret om du är i behov av IT-rekrytering eller har andra frågor.


    Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.

    Läs mer