Nätverkstekniker

Rekrytera Nätverkstekniker

IT-strukturer är idag A och O för organisationer. Där utgör trådlösa och trådbundna nätverk kärnan. Dessa nätverk är en oerhört viktig del av kommunikations-och informationsdelning. Eftersom organisationer idag är beroende av en stabil uppkoppling finns det ett växande behov av att rekrytera nätverkstekniker. En nätverkstekniker kan hjälpa till med installation, drift och underhåll av nätverksrelaterade produkter och tjänster.

Precis som med många andra roller inom IT och tech kan det vara en utmaning att rekrytera nätverkstekniker då kompetensbristen är stor. För att säkerställa att rätt kandidat ansöker kräver det ett gediget searcharbete. Genom vår framgångsrika modell för IT-rekrytering kan vi på Ants hjälpa ditt bolag att rekrytera en nätverkstekniker.

Rekrytera nätverkstekniker med Ants

Vad gör en nätverkstekniker?

En nätverkstekniker förvaltar datanät och ser till att dessa fungerar utan stopp. Utöver det ansvarar nätverksteknikern över infrastrukturen och kommunikation på företaget. Det kan innebära ett ansvar över att datorer, webblösningar och telefoni kan förenas med varandra i ett nätverk. Nätverksteknikern har en central roll och behöver kunna arbeta proaktivt under tidspress. Det kan nämligen ta stor skada om nätverket ligger nere för länge. Ofta har personen god kompetens kring olika nätverkstekniker såsom TCP/IP, DHCP och DNS. 

Några vanliga arbetsuppgifter för en nätverkstekniker:

  • Förvalta och underhålla datanät
  • Flytta servermiljöer till molnteknik
  • Uppgradering av brandväggar
  • Arbeta med nätverkssäkerhet
  • Felsökning i nätverk och loggar

Läs mer om vad en nätverkstekniker arbetar med här.

Behöver vi en nätverkstekniker?

Utan nätverkstekniker kan upplevelsen vara att det är svårt att lösa de svårigheter som uppstår i nätverket på ett företag. Genom att rekrytera nätverkstekniker går det att åtgärda problemen vad gäller nätverk snabbt.

Rekrytering av nätverkstekniker kan behövas om ni står inför utmaningar såsom:

  • Att utveckla och modifiera befintligt nätverk och infrastruktur
  • Installation och support av LAN/WLAN-miljöer

Vi på Ants hjälper er gärna med er rekrytering av en nätverkstekniker. Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!